Jablkovo-makový s tmavou čokoládou

Autor receptu: katarinalucanova

Koláčik pečiem už roky,už ani neviem odkiaľ mám recept.Najčastejšie ho pečiem ako nedelený dezert,alebo keď mam jabĺčka.

30
porcií
120 minút
príprava

Postup

  1. Na plech si vystrieme papier na pečenie alebo silikónovú fóliu na pečenie.Jablká očistíme a nastrúhame a zbavíme šťavy.Môžeme ocukriť,ale nemusíme.Jablká rovnomerne nanesieme na papier na plechu.
  2. Vajcia,cukor a vanilkový cukor šľaháme do peny.Pridáme olej,vlažnú vodu,mak a postupne primiešame muku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na pripravený plech s jablkami.Dáme upiecť.
  3. Po upečení schladíme prevratíme upečený koláč hore dnom na druhý plech alebo podložku.Stiahneme papier z jabĺk a polejeme čokoládovou polevou.Príprava polevy-1dcl šľahačky dáme na sporák zovrieť odstavíme z plameňa a nalámeme do nej čokoládu.Miešame kým sa čokoláda neroztopí,polejeme koláč.Necháme stuhnúť a pokrajáme.