Jablkovo-makový s tmavou čokoládou
Autor receptu: katarinalucanova
Koláčik pečiem už roky,už ani neviem odkiaľ mám recept.Najčastejšie ho pečiem ako nedelený dezert,alebo keď mam jabĺčka.
30 porcií |
120 minút príprava |
Postup
- Na plech si vystrieme papier na pečenie alebo silikónovú fóliu na pečenie.Jablká očistíme a nastrúhame a zbavíme šťavy.Môžeme ocukriť,ale nemusíme.Jablká rovnomerne nanesieme na papier na plechu.
- Vajcia,cukor a vanilkový cukor šľaháme do peny.Pridáme olej,vlažnú vodu,mak a postupne primiešame muku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na pripravený plech s jablkami.Dáme upiecť.
- Po upečení schladíme prevratíme upečený koláč hore dnom na druhý plech alebo podložku.Stiahneme papier z jabĺk a polejeme čokoládovou polevou.Príprava polevy-1dcl šľahačky dáme na sporák zovrieť odstavíme z plameňa a nalámeme do nej čokoládu.Miešame kým sa čokoláda neroztopí,polejeme koláč.Necháme stuhnúť a pokrajáme.