Jablková bábovka
Jablková bábovka

Jablkovo- lieskovcová bábovka

katmitv - bez fotkykatmitv, 12. novembra 2022
Jablkovo- lieskovcová bábovka
Foto: katmitv

Suroviny

60 g
125 g
2 ks
 štipka
125 g
100 g mleté
150 g
1 ČL
2 Ks
Poleva:




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou. Čokoládu spolu s maslom roztopíme nad parou a necháme trochu ochladiť.

  2. 2

    Bielky oddelíme od žĺtkov. K bielkom pridáme štipku soli s vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do penista.

  3. 3

    K žĺtkovej pene pridáme mleté lieskovce, preosiatu múku s práškom do pečiva a zamiešame varechou. Túto hmotu teraz pridáme k vychladnutej čokoláde, zľahka premiešame.

  4. 4

    Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo a taktiež pridáme do čokoládového cesta. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.

  5. 5

    Cesto vylejeme do pripravenej formy a dáme piecť zhruba na 45 minút. Prvých 10 minút pečieme na 200 °C a následne zmiernime na 170/180. Závisí od rúry.

  6. 6

    Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a polejeme roztopenou čokoládou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Čokoláda a oriešky, skvelá kombinácia, a jabĺčka zaručia šťavnatosť. Dala by som si kúsok.....
haji
Pěkný receptík, bábovka nikdy nezklame. Tato je vláčná a plná samých dobrých chutí.
brigita
Hneď ju idem robiť, mám chuť na túto dobrotu. A to som hľadala recept na sacherku ,na nedelu. Ďakujem za výborný recept, ukladám.B.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia