Jablkovo- lieskovcová bábovka
Foto: katmitv
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou. Čokoládu spolu s maslom roztopíme nad parou a necháme trochu ochladiť.
- 2
Bielky oddelíme od žĺtkov. K bielkom pridáme štipku soli s vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do penista.
- 3
K žĺtkovej pene pridáme mleté lieskovce, preosiatu múku s práškom do pečiva a zamiešame varechou. Túto hmotu teraz pridáme k vychladnutej čokoláde, zľahka premiešame.
- 4
Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo a taktiež pridáme do čokoládového cesta. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.
- 5
Cesto vylejeme do pripravenej formy a dáme piecť zhruba na 45 minút. Prvých 10 minút pečieme na 200 °C a následne zmiernime na 170/180. Závisí od rúry.
- 6
Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a polejeme roztopenou čokoládou.
Tiež jablková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu