Jablková bábovka
Jablkovo- lieskovcová bábovka
Autor receptu: katmitv
Postup- Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou. Čokoládu spolu s maslom roztopíme nad parou a necháme trochu ochladiť.
- Bielky oddelíme od žĺtkov. K bielkom pridáme štipku soli s vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do penista.
- K žĺtkovej pene pridáme mleté lieskovce, preosiatu múku s práškom do pečiva a zamiešame varechou. Túto hmotu teraz pridáme k vychladnutej čokoláde, zľahka premiešame.
- Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo a taktiež pridáme do čokoládového cesta. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme do pripravenej formy a dáme piecť zhruba na 45 minút. Prvých 10 minút pečieme na 200 °C a následne zmiernime na 170/180. Závisí od rúry.
- Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a polejeme roztopenou čokoládou.
|