Jablková bábovka

Jablkovo- lieskovcová bábovka

Autor receptu: katmitv

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou. Čokoládu spolu s maslom roztopíme nad parou a necháme trochu ochladiť.
  2. Bielky oddelíme od žĺtkov. K bielkom pridáme štipku soli s vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do penista.
  3. K žĺtkovej pene pridáme mleté lieskovce, preosiatu múku s práškom do pečiva a zamiešame varechou. Túto hmotu teraz pridáme k vychladnutej čokoláde, zľahka premiešame.
  4. Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo a taktiež pridáme do čokoládového cesta. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.
  5. Cesto vylejeme do pripravenej formy a dáme piecť zhruba na 45 minút. Prvých 10 minút pečieme na 200 °C a následne zmiernime na 170/180. Závisí od rúry.
  6. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a polejeme roztopenou čokoládou.