Foto: oluska
Jablkovo-škoricová vôňa a chuť tohto múčnika je ideálna pre jesenné a zimné večery. Robím ho vždy, keď sa vonku ochladí a pivnicu máme plnú Zobraziť celý popisJablkovo-škoricová vôňa a chuť tohto múčnika je ideálna pre jesenné a zimné večery. Robím ho vždy, keď sa vonku ochladí a pivnicu máme plnú jabĺk. Recept sa ku mne dostal ústnym podaním, zatiaľ som ho nenašla v žiadnom časopise!!! Tak dobru chuť...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká ošúpeme a zbavíme vnútorného jadra tak, aby sme zachovali vonkajší tvar jablka a v jablku sa vytvorila diera. Ošúpané jablká posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom.
- 2
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 2 mm a veľkosť cca 40 x 40 cm. Nakrájame na štvorce o veľkosti 10 x 10 cm (takto nám vznikne 16 štvorcov). Na každý štvorec položíme jedno jablko, do otvoru v jablku nasypeme posekané orechy (môžu byť aj pomleté), vložíme asi pol kávovej lyžičky medu a kúsok masla (cca 1 x 0,5 x 0,5 cm). Rohy štvorca spojíme a hrany zlepíme tak, že celé jablko ostane zabalené v lístkovom ceste (v župane).
- 3
Obalené jablká poukladáme na jemne vymastený plech, potrieme žĺtkom a necháme piecť vo vyhriatej rúre 20 - 25 min (do zlatista).
- 4
Kto chce, môže namiesto orechovej plnky použiť makovú - mak zmiešame s lekvárom (podľa chuti) a otvory jabĺk naplníme. Med a maslo už nedávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu