Foto: janette4
Tento recept mám od mojej mamy a tá od svojej mamy.Robím ho rada a často,lebo nevyžaduje veľa času.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zo všetkých surovín si zamiesime cesto,vytvarujeme do 2bochníkov,odložíme a prikryjeme na 15min.teplým hrncom.Zatiaľ si môžme nachystať plnku.Odležané bochníky rozvaľkáme,naplníme(napr.jablká+vanil.cukor+škoric.cukor+strúhanka+škorica,príp.mak, orechy,višne a pod.).Nám chutí najviac jablková,vtedy dávam aj strúhanku,aby zachytila šťavu z jabĺčok a všetka mi nevytiekla.Okraje potrieme žĺtkom a zahneme.
-
2
Zrolujeme a dáme na vymastený plech.Keď sa nám štrúdľa niekde roztrhne,"zalepíme" ho kúskom cesta,ja si vždy pre istotu kúsok odložím.
-
3
Potrieme vajíčkom a vidličkou popicháme,aby mala kam unikať para z dusiacich sa jabĺk.
-
4
Pečieme na 180st.asi 1hod.,kým povrch nie je zlatohnedý.
-
5
Nech sa páči fajnový,šťavnatý koláčik:
www.dobre-recepty.sk/detail/39817-strudla/...