Jablková nátierka

Jablková nátierka

Autor receptu: luslyy

Tento recept je využiteľný pri rôznych druhoch ovocia.* Ja som ho robila z jabĺk gala a golden delicious, zo sliviek, višní, čerešní. Chcela by som vyskúšať aj hrušky:) ale k tomu som sa ešte nedostala. Nepridávam do receptu čokoládu preto nemá takú peknú sýtu farbu ale chuťovo je aspoň podľa nás lepší

5
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká ošúpeme, vyberieme jadro a nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme do hrnca a podlejeme 300 ml vody. Necháme 5 minút prebublať len aby jablká trošku zmäkli.
  2. Pridáme kakao a med a privedieme do varu. Povaríme 15 minút. Odstavíme a potom rozmixujeme do hladka. Môže sa to aj prepasírovať, ale nám občasné kúsky nevadia, tak to vynechávam.
  3. Zase zmes zahrejeme a pridáme kukuričný škrob. Privedieme k varu a 5 minút povaríme.
  4. Plníme do pohárov a sterilizujeme. Ja som sterilizovala 15 minút na 80 °C.
  5. Hotovo. Vydrží to dlho a na také palacinky je to šmak.