Jablková nátierka
Jablková nátierka
Autor receptu: luslyy
Tento recept je využiteľný pri rôznych druhoch ovocia.*
Ja som ho robila z jabĺk gala a golden delicious, zo sliviek, višní, čerešní. Chcela by som vyskúšať aj hrušky:) ale k tomu som sa ešte nedostala.
Nepridávam do receptu čokoládu preto nemá takú peknú sýtu farbu ale chuťovo je aspoň podľa nás lepší
5 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 80 °C |
Postup
- Jablká ošúpeme, vyberieme jadro a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Dáme do hrnca a podlejeme 300 ml vody.
Necháme 5 minút prebublať len aby jablká trošku zmäkli.
- Pridáme kakao a med a privedieme do varu.
Povaríme 15 minút. Odstavíme a potom rozmixujeme do hladka.
Môže sa to aj prepasírovať, ale nám občasné kúsky nevadia, tak to vynechávam.
- Zase zmes zahrejeme a pridáme kukuričný škrob.
Privedieme k varu a 5 minút povaríme.
- Plníme do pohárov a sterilizujeme.
Ja som sterilizovala 15 minút na 80 °C.
- Hotovo. Vydrží to dlho a na také palacinky je to šmak.