Jablková dobrota
Autor receptu: marianna76
Dostali sme jablká také na super rýchlu spotrebu, aby nezhnili, spravili sme takéto niečo bez náročnej a dlhej práce. Syn mal novú muchu... ,, prišla i tá na hody ,, .
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené jablká, podlejeme trochou vody, pridáme cukor, vanilkový cukor a varíme do mäkka.
- Pomocník naukladá piškóty do požadovanej nádoby. Piškóty môžu byť i podlhovasté.
- K jablkám pridáme vody, tak asi 2 dcl, vedľa si rozmiešame zlatý klas asi v 1,5 dcl mlieka , postupne vlievame do jabĺk. Kto by chcel môže jablká i mixnúť, ja som nechcela mať hladkú hmotu.
- Povaríme, podľa potreby môžeme i vodu priliať. Má to byť také dosť husté, ale nie moc. Varíme asi 2-3 minutky.
- Zmes lejeme postupne na piškóty, najprv z vonkajšej strany, aby nám nevybehli z misy von. Môžme dávať i do malých misiek.
- Navrstvíme ďalšie piškóty, mohla som i viacej dať. Môže sa i ovocie, ale nechcela som iné kombinovať. Záleží na našej chuti.
- Dáme stuhnúť, keď vychladne - môžme i do chladničky dať, aby viac stuhlo.
- Ja som do chladničky nedala, chlapi už boli ,, hladoví ,,.... a na koniec si daktorí posypali i grankom. Možno i šľahačku by prijali.