Jablková bábovka

renka73 - fotkarenka73, 25. septembra 2012
Jablková bábovka
Foto: renka73
50 minút
na 160 °C

Suroviny

1 hrnček
3
2 hrnčeky
1/2 hrnčeka
1 PL
1 štipka
1 KL
1 KL
1 1/2 hrnčeka
2 PL
Poleva:
1 štipka
5 PL
1 1/2 PL teplá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrov vyšľahať,pridáme všetky ingrediencie a vymiešame. Jablká ošúpeme,jadierka vybereme a nakrájame na kocky asi 1x1 cm.Dáme do cesta,zamiešame ,vlejeme do vymazanej a vysypanej formy.

  2. 2

    Pečieme v predhriatej rúre.

  3. 3

    Poleva:do vody dáme rozpustiť farfivo,pridáme cukor a vymiešame.Na upečenú a vychladnutú bábovku nanesieme polevu.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

lusinkab
Velmi pekna babovka a neskutocne sa mi paci ta poleva,vyzera to velmi zaujimavo :-)
dorisa
Pekná bábovla, jablkovú som ešte nepiekla
renka73
je naozaj dobrá a šťavnatá.. len tá farba sa mi moc nevidí ale bolo to želanie mojej dcérky :)
afataga
babovka je asi dobra, lebo robievam nieco podobne na plechu s jablkami v ceste, ale nenahnevaj sa, ale tou zelenou polevou si to zabila :-) mne to nepripada moc vabne, ale asi ani tebe, podla toho co pises, takze bez polevy super
ancicka
Bábovka môže byť dobrá.Ja tiež väčšinou teraz používam pri pečení jablká,ved ich je t.r. ako maku,ale nepovedala by som,že je šťavnatá,skôr vláčna.Sťavnatá by bola ,keby bola celá vlhká.
No a deťom sa prosby neodmietajú!
anykama
Nič by sa nepokazilo keby sa jablčka postruhali na hrubo.