Írsky špíz

Autor receptu: emdy

V Írsku k pivu podávajú rôzne mäsové chuťovky.... Tu je jedna z nich....

6,6
porcií
20 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Postup

  1. Odporúčam jedinú surovinu, ktorá zaručí požadovaný výsledok. Je to kurací inerfilet. Je to vnútorný sval na kuracích prsiach. /to je to čo trčí a zavadzia pri obaľovaných rezňoch :))))/ Ja to robím tak, že keď kúpim prsia, tak to odrežem a naodkladám si do mrazničky. Kúpiť samostatne túto surovinu je pomerne zložité / len vo vľkých mrazených blokoch/. Štruktúra tohto mäsa je veľmi jemná a špongiovitá, takže zaručuje veľmi dobré dochutenie. Upozorňujem že jedná sa o Írsku chuť, je to kyslo-sladko pikantné. Korekciu si urobte podľa vlastnej chuti.
  2. Všetky ingrediencie dáme do nádoby a premiešame s mäsom. Necháme odležať 2 až 3 dni a občas keď si spomenieme, tak premiešame. Pred grilovaním, pečením napichujeme pozdĺžne na špajdlu /zmestia sa 2 až 3 kusy cca 75g/ No a už len upiecť.... Dobrú chuť