Omeleta
Indonézska omeleta
Autor receptu: shanshi
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Mrkvu nakrájame na tenké prúžky alebo na menšie kocky. Ošúpeme cibuľu a na jemno ju nakrájame. V miske rozmiešame vajcia a dochutíme ich pastou Sambal Oelek, koriandrom a soľou.
- Rozpálime panvicu, pridáme arašidový olej a zeleninu za stáleho miešania opečieme. Pridáme vaječnú zmes a chvíľu jemne osmažíme. Omeletu opatrne otočíme a približne 4 minúty ju do chrumkava osmažíme z druhej strany.
- Shan'shi Tip: Omeletu môžeme podávať s ryžou a šalátom. Pre milovníkov ostrej kuchyne je vhodné použiť korenie Sambal Oelek (zmiešaný so sójovou omáčkou v pomere 1:3).
|