Omeleta

Indonézska omeleta

Autor receptu: shanshi

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu nakrájame na tenké prúžky alebo na menšie kocky. Ošúpeme cibuľu a na jemno ju nakrájame. V miske rozmiešame vajcia a dochutíme ich pastou Sambal Oelek, koriandrom a soľou.
  2. Rozpálime panvicu, pridáme arašidový olej a zeleninu za stáleho miešania opečieme. Pridáme vaječnú zmes a chvíľu jemne osmažíme. Omeletu opatrne otočíme a približne 4 minúty ju do chrumkava osmažíme z druhej strany.
  3. Shan'shi Tip: Omeletu môžeme podávať s ryžou a šalátom. Pre milovníkov ostrej kuchyne je vhodné použiť korenie Sambal Oelek (zmiešaný so sójovou omáčkou v pomere 1:3).