Çikolatalı Kek (Čokoládový koláč) -Turecko

archaa - fotkaarchaa, 9. júna 2013
Çikolatalı Kek (Čokoládový koláč) -Turecko
Foto: archaa

Pretože v tureckých domácnostiach bývajú na vidieku často veľmi skromné zásoby potravín, pozostáva tento koláčik naozaj z jednoduchých ingrediencií. Na chuti mu to ale Zobraziť celý popisPretože v tureckých domácnostiach bývajú na vidieku často veľmi skromné zásoby potravín, pozostáva tento koláčik naozaj z jednoduchých ingrediencií. Na chuti mu to ale rozhodne neuberá. Práve naopak! Veď sa presvedčte sami....

8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
2 poháre (2 dl)
1 pohár
1 pohár
1 ks
3 PL
1 ks
2 poháre




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva a múky vyšľaháme.

  2. 2

    Jeden pohár z tejto zmesi odoberieme a odložíme bokom (to bude neskôr naša poleva).

  3. 3

    Múku s práškom do pečiva nakoniec pridame a vylejeme cesto do vyššej formy najlepše tortovej. Nerobte ho na plech, ten je príliš veľký!!!! Ja robim do tortovej formy, ktorej dno vysteliem papierom na pečenie.

  4. 4

    Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch asi 45 minút, ale sledujte to, dlžka pečenia záleží aj od vašej rúry. Ja ho ešte pred pečenim prikryjem alobalom a tak 20 minút pred dopečením alobal odoberiem.

  5. 5

    Keď je koláč upečený,vyberieme ho z rúry a ihneď ho polejeme odloženou polevou (polievame ešte horúci). Necháme vychladnúť a potom nakrájame a podávame.

  6. 6

    Malý tip: Ja dávam miesto 2 pohárov cukru len jeden, ale zato 3 balíčky vanilkového cukru, mne je to potom veľmi sladké.

Diskusia k receptu

anah
Vyzerá jednoduchý,ale určite dobrý.Ja by som pridala aj trocha škorice na vôňu.
tatranka
@archaa robievam podobný koláčik a voláme ho čierna buchta.Tiež som ho minule trochu prilepšila a namiesto,čoko-polevy,som urobila trochu nadľahčeného krému.Manžel si hamkal,pretože takéto koláčiky má veľmi rád.Dá sa s korpusom experimentovať,lebo je naozaj šťavnatý.
Pridávam fotočku môjho minulého koláčika.Že aj tak sa dá.

archaa
@tatranka : veru tak! Ja som vám predstavila úplne najjednoduchšiu verziu akú pripravujú v Turecku, aj inu si samozrejme experimentujú s korpusom podľa toho, čo doma majú a ešte nájdu :) Tvoj koláčik vyzerá skvelo!!!
elixir
Mňam mňam, takýto čokoládkový kedykoľvek :)
papradka
tatranka@ , tá tvoja čierna buchta mi ide veľmi na chuť, nemohla by si pridať recept?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia