Foto: archaa
Pretože v tureckých domácnostiach bývajú na vidieku často veľmi skromné zásoby potravín, pozostáva tento koláčik naozaj z jednoduchých ingrediencií. Na chuti mu to ale Zobraziť celý popisPretože v tureckých domácnostiach bývajú na vidieku často veľmi skromné zásoby potravín, pozostáva tento koláčik naozaj z jednoduchých ingrediencií. Na chuti mu to ale rozhodne neuberá. Práve naopak! Veď sa presvedčte sami....
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva a múky vyšľaháme.
- 2
Jeden pohár z tejto zmesi odoberieme a odložíme bokom (to bude neskôr naša poleva).
- 3
Múku s práškom do pečiva nakoniec pridame a vylejeme cesto do vyššej formy najlepše tortovej. Nerobte ho na plech, ten je príliš veľký!!!! Ja robim do tortovej formy, ktorej dno vysteliem papierom na pečenie.
- 4
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch asi 45 minút, ale sledujte to, dlžka pečenia záleží aj od vašej rúry. Ja ho ešte pred pečenim prikryjem alobalom a tak 20 minút pred dopečením alobal odoberiem.
- 5
Keď je koláč upečený,vyberieme ho z rúry a ihneď ho polejeme odloženou polevou (polievame ešte horúci). Necháme vychladnúť a potom nakrájame a podávame.
- 6
Malý tip: Ja dávam miesto 2 pohárov cukru len jeden, ale zato 3 balíčky vanilkového cukru, mne je to potom veľmi sladké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pridávam fotočku môjho minulého koláčika.Že aj tak sa dá.