Huspenina z drobov
Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 7. októbra 2012
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 7. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g (krky, srdcia, žalúdky, pečeň) |
|
350 g (mrkva, zeler, petržlen) |
|
150 g |
|
20 g |
|
10 g (nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, sušené borievky) |
|
10 g |
|
1 liter, silný |
|
Postup
-
1
Umyté a očistené kačacie droby, zeleninu a ostatné ingrediencie vložíme do silného hovädzieho vývaru a dáme pomaly variť. Huspeninu pri slabom vare varíme aspoň 2 hodiny, až sa vývar zredukuje asi na polovicu.
- 2
Vývar scedíme, mäso a zeleninu necháme vychladnúť a pokrájame na malé kúsky. Aby bol vývar čo najčistejší, precedíme ho cez hustú gázu alebo utierku. Takto pripravený vývar ešte podľa potreby dochutíme soľou, korením a jablčným octom.
- 3
Do fóliou vystlanej formy (na terinu) najskôr vylejeme tenkú vrstvu huspeniny a dáme ju zatuhnúť do chladničky. Potom do nej striedavo vkladáme mäso a zeleninu, ktoré zakaždým prelejeme tenkou vrstvou vývaru, až kým nie je forma naplnená. Uložíme ju do chladničky zatuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu