Huspenina z drobov

Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 7. októbra 2012
Huspenina z drobov
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g (krky, srdcia, žalúdky, pečeň)
350 g (mrkva, zeler, petržlen)
150 g
20 g
10 g (nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, sušené borievky)
10 g
1 liter, silný




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené kačacie droby, zeleninu a ostatné ingrediencie vložíme do silného hovädzieho vývaru a dáme pomaly variť. Huspeninu pri slabom vare varíme aspoň 2 hodiny, až sa vývar zredukuje asi na polovicu.

  2. 2

    Vývar scedíme, mäso a zeleninu necháme vychladnúť a pokrájame na malé kúsky. Aby bol vývar čo najčistejší, precedíme ho cez hustú gázu alebo utierku. Takto pripravený vývar ešte podľa potreby dochutíme soľou, korením a jablčným octom.

  3. 3

    Do fóliou vystlanej formy (na terinu) najskôr vylejeme tenkú vrstvu huspeniny a dáme ju zatuhnúť do chladničky. Potom do nej striedavo vkladáme mäso a zeleninu, ktoré zakaždým prelejeme tenkou vrstvou vývaru, až kým nie je forma naplnená. Uložíme ju do chladničky zatuhnúť.

Diskusia k receptu

radulienka
Super, tak toto vyskúšam, robievam len bravčovú, ale toto je určite tiež chutné, vďaka za recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia