Huspenina z drobov

Autor receptu: redakcia

10
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté a očistené kačacie droby, zeleninu a ostatné ingrediencie vložíme do silného hovädzieho vývaru a dáme pomaly variť. Huspeninu pri slabom vare varíme aspoň 2 hodiny, až sa vývar zredukuje asi na polovicu.
  2. Vývar scedíme, mäso a zeleninu necháme vychladnúť a pokrájame na malé kúsky. Aby bol vývar čo najčistejší, precedíme ho cez hustú gázu alebo utierku. Takto pripravený vývar ešte podľa potreby dochutíme soľou, korením a jablčným octom.
  3. Do fóliou vystlanej formy (na terinu) najskôr vylejeme tenkú vrstvu huspeniny a dáme ju zatuhnúť do chladničky. Potom do nej striedavo vkladáme mäso a zeleninu, ktoré zakaždým prelejeme tenkou vrstvou vývaru, až kým nie je forma naplnená. Uložíme ju do chladničky zatuhnúť.