Huspenina z drobov
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté a očistené kačacie droby, zeleninu a ostatné ingrediencie vložíme do silného hovädzieho vývaru a dáme pomaly variť. Huspeninu pri slabom vare varíme aspoň 2 hodiny, až sa vývar zredukuje asi na polovicu.
- Vývar scedíme, mäso a zeleninu necháme vychladnúť a pokrájame na malé kúsky. Aby bol vývar čo najčistejší, precedíme ho cez hustú gázu alebo utierku. Takto pripravený vývar ešte podľa potreby dochutíme soľou, korením a jablčným octom.
- Do fóliou vystlanej formy (na terinu) najskôr vylejeme tenkú vrstvu huspeniny a dáme ju zatuhnúť do chladničky. Potom do nej striedavo vkladáme mäso a zeleninu, ktoré zakaždým prelejeme tenkou vrstvou vývaru, až kým nie je forma naplnená. Uložíme ju do chladničky zatuhnúť.
|