Humus s karamelizovanou červenou cibuľkou

medulienka108 - fotkamedulienka108, 21. augusta 2013

Úplne jednoduchý recept pre mlsné jazýčky. Ja si veľmi rada pochutnávam na humuse s čerstvou mrkvičkou, do chrumkava opečeným paštrnákom alebo ak som hladná Zobraziť celý popisÚplne jednoduchý recept pre mlsné jazýčky. Ja si veľmi rada pochutnávam na humuse s čerstvou mrkvičkou, do chrumkava opečeným paštrnákom alebo ak som hladná a nie len mlsná, v tom prípade je úplne super v pite s nastrúhanou mrkvou, niekoľkými listami šalátu a zmesou semiačok.

3 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zámerne som neuviedla množstvá, keďže v tomto prípade záleží na vašej preferencii. Cícer scedíme a dáme do mixéra s cibuľovým džemom (u mňa to boli 2 PL) a olúpanými strúčikmi pečeného cesnaku (ja som dala 4). Ak nemáte doma džem z červenej cibule - recept naň môžete nájsť na mojom blogu - http://vypustitparu.blogspot.co.uk/2013/08/krekry-z-ovsennych-vlociek-dzem-z.html a určite ďalšie variácie nájdete i na vareche.

  2. 2

    Pridáme trochu olivového oleja a zmixujeme na hladkú masu.

  3. 3

    Dochutíme čerstvou citrónovou šťavou a soľou a môžeme podávať!

  4. 4

    Malá rada na záver. Ak si robíte ťažkú hlavu s pečeným cesnakom, v prípade núdze použite surový. Ale v takomto prípade dávajte iba minimálne množstvo, keďže chuť surového cesnaku je príliš ostrá. Ja si viem pečený cesnak pripraviť do zásoby, keď pečiem nejakú zeleninu či mäsko v rúre. Vtedy vždy na plech hodím väčšie množstvo nelúpaného cesnaku než si recept žiada a neskôr ho potom mám kedykoľvek poruke. Lahodnej chuti pečeného cesnaku sa nič tak rýchlo nevyrovná.

Diskusia k receptu

iwuska
tak ja ta chvalim za hummus, aj za pouzivanie perfect casov na blogu a peknej gramatiky. na slovensku sa kazdy uci po anglicky, ale aj tak je dobra anglictina stale velkou vynimkou :)
medulienka108
ďakujem všetkým varecháčom, ktorých recept oslovil :-))
@iwuska ani si nevieš predstaviť, ako si ma potešila s tou anglickou gramatikou - ja som nemčinárka a život ma náhodou zavial na pár rokov do Anglicka, takže angličtinu som sa učila až tam za pochodu - takže si tvoju poklonu ani nezaslúžim. ale je pravdou, že ma nesmierne potešila, keďže som sa angličtinu učila iba zo skutočného života, nijako som nevedela pochopiť gramatiku - až raz som sa rozprávala s jednou lektorkou angličtiny pre cudzincov a tá mi poradila, aby som na gramatiku jednoducho vedome vôbec nemyslela. vraj inštinktívne budem vedieť, čo je správne. doteraz neviem, nakoľko je moja gramatika správna, ale aspoň ma z toho prestala bolieť hlava a našťastie moja maturita je už dávno za mnou (a z nemčiny) a moji anglicky hovoriaci známi sa môžu tešiť z mojich receptov, aj keď sa už neuvidíme
iwuska
mila medulienka, necitala som toho od teba vela, ale uz len spravne pouzivanie perfectov je nieco, co bezny slovak nerobi, on ich teda nepouziva vobec :) a celkovo vyuzivas take pekne slovne zvraty, ktore svedcia o tom, ze mas zivu anglictinu, lebo z ucebnic sa clovek nenauci pouzivat prislovky a kadejake tie vsuvky v jazyku, ktore vlastne pouzivat netreba, ale prave tie ho robia "zivym" a "kvetnatejisim". ani sama sa neviem vykoktat, ja nie som ucitel, nemam vlastne poriadny sajn o gramatike, teda hlavne jej pomenovani a pouckach, kde sa ma pouzivat, tiez som sa jazyk naucila pri mame anglictinarke, scottish expriatelovi, PC hrach (ked som bola o dost mladsia a bavilo ma to :) a pozerani vsetkeho bez dabingu. a je to presne, ako ti to povedala lektorka, ja sa teraz pripravujem na certifikat, ale tiez v momente, ked zacnem nad gramatikou premyslat, zacinam mat problem, no ked len volne rozpravam, viem ze ju pouzivam spravne, lebo lektor ma chvali. presne poznam tie tvoje pocity, lebo mi to vzdy neuveritelne pomasiruje sebavedomie. som si vedoma, ze mam dobry jazyk v porovnani s vacsinou, ale nikdy nemam sama pocit, ze je to nejake uzasne. a ked ti niekto uzna to, na com tebe zalezi, tak to velmi prijemne pohladi dusu :))
iwuska
inak uz ked sme tak odbocili od temy jedla, tak este dodam, ze zavidim "nemcinarom", ja som bola do nemciny znasilnovana 5 rokov, no nikdy ma nebavila, absolutne som ju odmietala a dodnes ma stve, ze som ju uz uplne zabudla. mrzi ma to, chcem sa zacat ucit dalsi jazyk, no ked si predstavim svoj uprimny nezaujem o nemcinu, vobec ma to nelaka menit.
medulienka108
@iwuska tak takto nejako som ja pristupovala k angličtine a potom ma život prinútil. ale s tou nemčinou - ak máš prístup k nemeckým kanálom, skús to cez televíziu. nemecky hovoriace krajiny majú viaceré originálne seriály a filmy, takže možno to by ťa motivovalo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia