Hummus

Autor receptu: nazarboncuk

Február je taký mesiac. Jeden deň mám pocit, že už už začnú stromy klíčiť a hneď nato ma snehová nádielka vráti späť do reality...Ešte si počkáme. Nedostatok vitamínov z čerstvej zeleniny suplujeme na okne pestovanou žeruchou, pijeme litre zázvorového a šípkového čaju, po večeroch pozeráme futbal a lúskame pri tom lieskovce. Vyťahujem zásoby z mrazničky, vyváram polievky a nenáročné, rýchle jedlá. Ako napr. humus. "Turkish comfort food"

2
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Cícer som mala predvarený a zamrazený. Odobrala som asi šálku a povarila 10 minút, kým nebol úplne mäkký. Potom som ho scedila, prepláchla studenou vodou a nechala úplne vychladnúť.
  2. Do mixéra som vložila vychladnutý cícer (asi 2 PL som ponechala na ozdobu) , pridala olivový olej, tahini pastu, trocha vody a citrónovej šťavy. Ochutila som rímskou rascou, soľou a čiernym korením. Na záver som pridala štipku sušeného cesnaku. Všetko som dôkladne rozmixovala na kompaktnú pastu. Pridávala som vodu podľa potreby.
  3. Zmes som preložila do menšej misky, posypala zvyšným cícerom, poliala olivovým olejom a zaprášila mletou červenou paprikou a čerstvo namletým čiernym korením. Jedli sme ho s nakrájanou šalátovou uhorkou, paprikou a paradajkami, olivami, listami šalátu a arabským chlebom. Ja som si k nemu utrhávala posledné výhonky žeruchy.