Hubovo - kurací páj so slaninou

Autor receptu: forneta

2
porcie

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 220 °C. V panvici s ťažkým dnom v oleji opečieme slaninu dochrumkava, pridáme pokrájané šampiňóny a necháme ich na panvici so slaninou zmäknúť.
  2. Kúsky kuracieho mäsa obalíme v múke s tymianom. V panvici so slaninou a hubami roztopíme maslo, pridáme kuracieho a zvyšnú múku. Pomiešame a opekáme aby kurča chytilo farbu.
  3. Nalejeme horúci vývar a marsalu, pomiešame aby sa vytvorila omáčka a necháma asi 5 minút variť.
  4. Pripravíme si 2 misky s objemom asi 300ml a pripravíme na ne okraj z cesta - 1cm široký pás, ktorý zvinieme okolo okraja nádoby. Okraje navlhčíme vodou, aby sa cesto lepšie prilepilo.
  5. Z cesta vykrojíme kruhy, väčšie ako je otvor, ktoré budú slúžiť ako vrchnáčiky. Do oboch nádob rozdelíme kuraciu zmes.
  6. Pečieme asi 20minút. Keď sú upečené, cesto by malo byť nafúknuté.