Foto: enerrgizer
...všade rastú, tak sme sa do lesa vybrali aj my a fakt rastú. Tak sme ich teda nazbierali, doviezli domov, očistili, nakrájali, nasušili, zamrazili, Zobraziť celý popis...všade rastú, tak sme sa do lesa vybrali aj my a fakt rastú. Tak sme ich teda nazbierali, doviezli domov, očistili, nakrájali, nasušili, zamrazili, uvarili a potom zjedli...a pripravili sme ich takto...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...nakrájané huby zalejeme vriacou vodou a obvaríme ich. Nakrájame cibuľku a na oleji orestujeme...
-
2
...huby sú obvarené, tak ich scedíme a pridáme k cibuľke. Ochutíme ČMČK, sladkou mletou paprikou a soľou. TIP: do hubovej praženice nedávam aromatické korenia, aby som nepotlačil chuť a vôňu húb. Restujeme pokiaľ sa nám neodparí takmer všetka voda z húb...
-
3
...potom pridáme 2/3 čerstvej petržlenovej vňate TIP: čerstvou petržlenovou vňaťou nešetríme, k hubám sa vynikajúco hodí a podporuje trávenie. Restujeme ešte pár minút...
-
4
...keď sú huby hotové, pridáme vajíčka a rozmiešame ich s hubami. Praženicu má niekto rád hustejšiu a niekto nie, preto je nutné dohodnúť sa so zbytkom rodiny, ako ju spravíme...
-
5
...keď máme hotovo, odstavíme z horáka a pridáme zbytok vňate. Podávame s čerstvým chlebíkom...dobrú chuť
-
6
a ešte veľa, veľa menších a väčších...
do ružova,pridám očistené pokrájané huby,mletú rascu,trochu zeleninového bujonu a zakrité dusím za občasného miešania pokiaľ sa
neodparí voda.(15-20min).Potom pridám vajíčka ,pet. vňať,trochu
vegety a miešam pokiaľ zmes nezhustne........(červ.papriku nedávam)
Vtedy je to pravé hríbové.........
Čo sa týka obvárania, my to nerobíme, ale nevidím dôvod kritizovať, ak to niekto robí. A čo sa týka korenia, my k hríbom vždy pridávame kmín.
Huby sú krásne!!!
alebo kvalitne opláchnute,či už studenou ,horúcou vodou...............
mám ťa rada..tak múdro..hoc taká mladá..želám požehnaný pokojom a radosťou deň..:-)