Hubová praženica (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...všade rastú, tak sme sa do lesa vybrali aj my a fakt rastú. Tak sme ich teda nazbierali, doviezli domov, očistili, nakrájali, nasušili, zamrazili, uvarili a potom zjedli...a pripravili sme ich takto...

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...nakrájané huby zalejeme vriacou vodou a obvaríme ich. Nakrájame cibuľku a na oleji orestujeme...
  2. ...huby sú obvarené, tak ich scedíme a pridáme k cibuľke. Ochutíme ČMČK, sladkou mletou paprikou a soľou. TIP: do hubovej praženice nedávam aromatické korenia, aby som nepotlačil chuť a vôňu húb. Restujeme pokiaľ sa nám neodparí takmer všetka voda z húb...
  3. ...potom pridáme 2/3 čerstvej petržlenovej vňate TIP: čerstvou petržlenovou vňaťou nešetríme, k hubám sa vynikajúco hodí a podporuje trávenie. Restujeme ešte pár minút...
  4. ...keď sú huby hotové, pridáme vajíčka a rozmiešame ich s hubami. Praženicu má niekto rád hustejšiu a niekto nie, preto je nutné dohodnúť sa so zbytkom rodiny, ako ju spravíme...
  5. ...keď máme hotovo, odstavíme z horáka a pridáme zbytok vňate. Podávame s čerstvým chlebíkom...dobrú chuť
  6. a ešte veľa, veľa menších a väčších...