Foto: jerica
@jerica Keď už polievky , je čas húb , tak pridávam moju polievku s kuriatkami , zeleninou a mrveničkou.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
suroviny : kuriatka , mrkva , petržlen , mladá cibuľka , pôrok , zelený petržlen , zeleninový bujón , hubový bujón , čili paprička , v hrnci jedna pol.lyžica masti ,
-
2
do stredne veľkého hrnca dám masť s pokrájanou mladou cibuľkou a pôrkom , po miernom zohriati pridám pokrájanú zeleninu , dusím do polomäkka
-
3
do nie celkom udusenej zeleniny pridám pokrájané kuriatka s cesnakom pokrájaným na plátky , dve kocky zeleninový bujón , jednu kocku hubový bujón , premiešam, nechám krátko podusiť , aby zelenina a kuriatka neboli veľmi rozvarené ,
-
4
zalejem horúcou vodou , krátko povarím
-
5
do mierne vriacej polievky pridám mrveničku , nechám chvíľu na miernom ohni prevrieť
-
6
osolím podľa potreby , na koniec príde na rad zelený petržlen , okorením (biele korenie) kto ako má rád si zvolí dochutenie
-
7
konečná , dobrú chuť !
Diskusia k receptu