Hruškový koláč
Autor receptu: simi
Svieži a jemný koláč na každú príležitosť. :)
20 minút príprava |
35-40 minút na 170 °C |
Postup
- Prichystáme si suroviny.
- Heru rozmixujeme s kryštálovým cukrom. Pridáme pár kvapiek citrónovej arómy a ešte krátko pomixujeme.
- Potom pridáme múku s kypriacim práškom a vyšľahané bielky, vznikne nám hustá hmota.
- Hrušky ošúpeme a prekrojíme na polovice, jadrovníky nevykrajujeme.
- Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozotrieme med, poukladáme polovice hrušiek (jadrovníkom dole) a pokvapkáme šťavou z citróna.
- Cesto potom lyžičkou ukladáme tak, aby sme vyplnili medzery medzi hruškami a uhladíme. Ozdobíme celými bobuľami hrozna.
- Po upečení necháme koláč dobre vychladnúť, potom ho preklopíme, odstránime papier a nakrájame podľa uložených hrušiek. Ozdobíme podľa vlastnej predstavy napríklad bielym jogurtom, ovocím alebo šľahačkou. :)