Hruškový koláč

Autor receptu: simi

Svieži a jemný koláč na každú príležitosť. :)

20 minút
príprava
35-40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Prichystáme si suroviny.
  2. Heru rozmixujeme s kryštálovým cukrom. Pridáme pár kvapiek citrónovej arómy a ešte krátko pomixujeme.
  3. Potom pridáme múku s kypriacim práškom a vyšľahané bielky, vznikne nám hustá hmota.
  4. Hrušky ošúpeme a prekrojíme na polovice, jadrovníky nevykrajujeme.
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozotrieme med, poukladáme polovice hrušiek (jadrovníkom dole) a pokvapkáme šťavou z citróna.
  6. Cesto potom lyžičkou ukladáme tak, aby sme vyplnili medzery medzi hruškami a uhladíme. Ozdobíme celými bobuľami hrozna.
  7. Po upečení necháme koláč dobre vychladnúť, potom ho preklopíme, odstránime papier a nakrájame podľa uložených hrušiek. Ozdobíme podľa vlastnej predstavy napríklad bielym jogurtom, ovocím alebo šľahačkou. :)