Foto: tiziana
Hrušková sezóna je tu! Upečte si napríklad môj hruškový koláč :)
8-12
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
V miske si vymiešame jogurt s vajcom a olejom. Pridáme múku s práškom do pečiva, cukor a všetko spolu premiešame. Čokoládovú figúrku dáme do sáčku a dobre podrvíme a pridáme do pripraveného cesta. Podľa potreby pridáme mlieko, aby bolo cesto tekuté. Pripravené cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a poukladáme ovocie. Pečieme asi 35 minút na 170°C. Tip: môžeme vynechať čokoládu a kyslejšie ovocie posypeme mrveničkou ešte pred pečením :)
@dorisa tak môžeš nakrájať jabĺčka na plátky a poukladať ich na vrch tak dookola, je to veľmi efektné :)
... a hrušky možno zameniť za hocaké ovocie, veľmi dobre vyzerá aj mix ovocia :)
@patrikmarko si ma potešil tvojím komentárom :)
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.
Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.