Hruškový koláč s karamelom

Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 30. októbra 2014
Hruškový koláč s karamelom
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
15 minút
príprava
24 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
5 ks
150 g
100 g
1 ks na šťavu




Postup

  1. 1


    Očistené hrušky pokrájame na mesiačiky. Na panvici zohrejeme maslo a cukor, pridáme hrušky, pomarančovú šťavu a na miernom ohni necháme skaramelizovať.

  2. 2


    Lístkové cesto rozvaľkáme, preložíme na plech, popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme.

  3. 3


    Pečieme pri 170 °C dvanásť minút, na predpečené cesto poukladáme vychladnuté hrušky a koláč pečieme ďalších 12 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia