Hruškový koláč s karamelom
Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 30. októbra 2014
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 30. októbra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
24 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Očistené hrušky pokrájame na mesiačiky. Na panvici zohrejeme maslo a cukor, pridáme hrušky, pomarančovú šťavu a na miernom ohni necháme skaramelizovať.- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme, preložíme na plech, popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme.- 3
Pečieme pri 170 °C dvanásť minút, na predpečené cesto poukladáme vychladnuté hrušky a koláč pečieme ďalších 12 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu