Hruškovo–jablčný koláč

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009
25 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
600 g
2 hrnčeky
2 hrnčeky
2 ks
1 PL
50 g
50 g
100 g
100 g
1 PL
3 pl
3 kl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Olúpané a jadierok zbavené hrušky a jablká nahrubo postrúhame. Primiešame múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, škoricu a postrúhané oriešky a mandle.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 – 200°C asi 25 minút.

  3. 3

    Upečený koláč potrieme džemom a polejeme polevou, ktorú pripravíme tak, že do rozohriateho masla postupne primiešame cukor, mlieko, kakao, škrobovú múčku. Miešame do zhustnutia, ale nevaríme.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: