Hruškovo-zázvorovo-citrónový džem

Autor receptu: douglas

Tento hruškovo-zázvorovo-citrónový džem, je pomerne ostrý a tak sa moc nehodí na bežnú konzumáciu. Je výborný ako netradičný čaj s ovocnou dreňou veľmi vhodný proti chrípke a nachladeniu. Obyčajne dám vrchovatú polievkovú lyžicu džemu do hrnčeka a zalejem vriacou vodou. Každému komu som nápoj uvarila bol prekvapený jeho dobrou a ostrou chuťou.

120 minút
príprava

Postup

  1. Hrušky zbavíme nečistôt, zázvor olúpeme. Ovocie nastrúhame na veľkom strúhadle a dáme variť do väčšieho hrnca, pridáme šťavu z citróna a dôkladne povaríme. Ďalej postupujeme podľa inštrukcií na obalu od Gelfix Super 3:1. Do čistých a suchých sklenic nalejeme náš džem, na vrch dáme štipku kyseliny sorbovej, sklenice dobre uzavrieme a otočíme hore dnom. Po otvorení sklenicu skladujeme v chladničke.
  2. Pokiaľ si chcete urobiť netradičný čaj, stačí iba vrchovatú polievkovú lyžicu džemu zaliať vriacou vodou a máte chutný teplý nápoj, ktorý pomáha pri nachladení a chrípke. Pred mojou druhou svadbou http://varecha.pravda.sk/zazitky/moja-druha-svadba/1319-clanok.html som sa ním liečila a na svadbe som sa cítila docela fit:).