Hruškovo-pomarančový džem s hrozienkami a orechami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Zostali mi ešte bodkavé hrušky na sparcovanie a tak som sa rozhodla urobiť ešte z nich džem...skombinovala som ho svojím štýlom podobne, ako Vianočný..mohla by som ho pomenovať aj Vianočný džem III. vydaril sa výborne , chuťou mi pripomína lúčny med a farbou zlaté slniečko..

6
porcií
50 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hrušky som ošúpala, očistila a pokrájala na malé kocky..
  2. pripravila som aj pomaranče,ktoré som ošúpala a pokrájala na malé kocky..
  3. potom som všetko pokrájané zmiešala..
  4. a zasypala cukrom
  5. všetko som pomiešala a nechala chvíľku postáť, keď sa cukor začal topiť a vytvorila sa šťava, miešala som, pokiaľ sa úplne nezoztopil..a potom som pridala hrozienka...nádobu s om uložila na 24 hod. do špajze, kde je už chladno, zakryla čistou útiekou,,,
  6. po 24.hod. som vyliala všetko do hrnca a začala variť...od začiatku vrenia som počítala čas prípravy..
  7. keď sa džem varil 15 min. pridala som do neho strúhanú citrónovú kôru aj so šťavou..
  8. keď sa varil pol hodinu, pridala som mleté klinčeky spolu s drvenými orechami..keď začal hustnúť tesne pred dokončením, pridala som ešte 3 lyžice Amarettový likér....
  9. džem sa varil 60min. do čistých pohárov som džem naplnila, ale stále som nechala zapnutý sporák, aby bol veľmi horúci pri plnení...poháre som uzatvorila a obrátila hore dnom..
  10. džem má krásnu zlatú farbu a mne pripomína svojou chuťou lúčny med..prejem vám dobrú chuť..