Hruškovo-pomarančový džem s hrozienkami a orechami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Zostali mi ešte bodkavé hrušky na sparcovanie a tak som sa rozhodla urobiť ešte z nich
džem...skombinovala som ho svojím štýlom podobne, ako Vianočný..mohla by som ho
pomenovať aj Vianočný džem III. vydaril sa výborne , chuťou mi pripomína lúčny med a
farbou zlaté slniečko..
6 porcií |
50 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrušky som ošúpala, očistila a pokrájala na malé kocky..
- pripravila som aj pomaranče,ktoré som ošúpala a pokrájala na malé kocky..
- potom som všetko pokrájané zmiešala..
- a zasypala cukrom
- všetko som pomiešala a nechala chvíľku postáť, keď sa cukor začal topiť a vytvorila sa šťava, miešala som, pokiaľ sa úplne nezoztopil..a potom som pridala hrozienka...nádobu s om uložila na 24 hod. do špajze, kde je už chladno, zakryla čistou útiekou,,,
- po 24.hod. som vyliala všetko do hrnca a začala variť...od začiatku vrenia som počítala čas prípravy..
- keď sa džem varil 15 min. pridala som do neho strúhanú citrónovú kôru aj so šťavou..
- keď sa varil pol hodinu, pridala som mleté klinčeky spolu s drvenými orechami..keď začal hustnúť tesne pred dokončením, pridala som ešte 3 lyžice Amarettový likér....
- džem sa varil 60min. do čistých pohárov som džem naplnila, ale stále som nechala zapnutý sporák, aby bol veľmi horúci pri plnení...poháre som uzatvorila a obrátila hore dnom..
- džem má krásnu zlatú farbu a mne pripomína svojou chuťou lúčny med..prejem vám dobrú chuť..