Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, zblanšírujeme a po dĺžke rozpolíme.
  2. Hrušku nakrájame na mesiačiky a cherry rajčinky na polovice. Na olivovom oleji orestujeme hrušky, zastrekneme vínnym octom a necháme zredukovať.
  3. Pridáme ostatnú zeleninu, dochutíme soľou a čiernym korením. Nakoniec pridáme olivy, kapary a rajčinky. Šalát by mal byť vlažný, takže zeleninu restujeme len krátko.
  4. Náš tip: Kapary sú neotvorené púčiky kra kapary tŕnitej, ktorý rastie okolo Stredozemného mora. Púčiky sa nechajú po zbere zvädnúť a potom uležať tri mesiace v soli alebo slanom náleve, čím získajú slano-kyslú chuť. Čím drobnejšie a mladšie sú kapary, tým lepšie chutia.