zatvoriť
VYTLAČIŤ
Hruškové lievance (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
12ks
porcií
Suroviny
1 hrnček
múka pšeničná celozrnná hladká
2 PL
orechy vlašské mleté
1 KL
kukuričný škrob
1/2 KL
škorica mletá
vanilka
1 KL
sóda bikarbóna
3 - 4 ks
hrušky
1/2 hrnčeka
mlieko orechové
2 - 3 PL
javorový sirup
2 PL
citrónová šťava
Postup
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky.
V menšom hrnci dusíme hrušky s trochou vody domäkka.
V mise zmiešame múku a orechy.
Pridáme sódu bikarbónu, vanilku a škoricu.
Hrušky roztlačíme drvičom na zemiaky. Pol hrnčeka hruškového pyré, mlieko javorový sirup a citrónovú šťavu zmiešame.
Hruškovú zmes pridáme k múke a metličkou vymiešame cestíčko.
Na rozpálenej panvici potretej olejom upečieme lievance z oboch strán.