Hruškové košíčky

Autor receptu: chutimi

Jednoduchý a efektný dezert. Nechal som sa inšpirovať tu na vareche (link v 2. kroku)

12
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrušky ošúpte a narežte po dĺžke. Na jeden košíček budete potrebovať cca. pol hrušky.
  2. Pláty štrúdľového cesta narežte na rovnaké štvorce cca. 10x10cm (u mna asi. 12x12). Cez seba položte 3 kusy do tvaru hviezdy (viď. pôvodný recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/kosicky-zo-strudloveho-cesta-s-kuracim-ma/24620-recept.html) Poznámka: Ak chcete z jedného balenia urobit viac kusov, stačí použiť iba 2 plátky, cesto náplň udrží a budete mať 18 ks miesto 12 z jedného balenia. Potrebujete ale potom primerané množstvo ostatných ingrediencií.
  3. Cesto vložte do muffinovej formy, naplňte hruškami nastojato, posypte dobre škoricovým cukrom a vložte malý kúsok masla. Vložte do rozohriatej rúry na 180° a nechajte 15 minút piecť.
  4. Polevu si pripravíte vymiešaním smotany, citrónovej kôry a vanilkového cukru. Môžete pridať nasekanú čerstvú mätu. Pred podávaním dajte malú lyžičku omáčky do vnútra košíčku. Podávajte ideálne teplé. Dobrú chuť!