Hruška Alaska (fotorecept)
Autor receptu: adkas
Hruska varena v cervenom vine, plnena pomarancovo-orechovou plnkou obalena v
snehovom kabatiku. Krasny a chutny dezert. K tomu vari ani netreba viac slov.
2 porcie |
45 minut minút príprava |
7 minút na 190 °C |
Postup
- hrusky ocistime, opatrne malou lyzickou vyberieme jadrovnik
- orechy pomelieme, pridame kandizovane ovocie (mozete posekat v mixeri) ja som pridala trochu amaretta
- hrusky uvarime vo vine s anizom, klincekami a skoricou. Varime cca 15 minut, podla toho ake tvrde hrusky mame. Pozor, nerozvarit! Pocas varenia obraciame , aby boli rovnomerne uvarene z kazdej strany. Vino nechame vyredukovat, kym nezhustne. Mozeme pridat 1 PL cukru
- uvarene hrusky
- hrusky naplnime plnkou
- bielka vyslahame so stipkou soli , pridame 4 PL krystaloveho cukru a vyslahame tuhu penu. Pomocou cukrarskeho vrecka nanesieme vyslahanu penu na naplnene hrusky a prelozime do zapekacej misy vylozenej papierom na pecenie. Zapekame v rozohriatej rure cca 5- 7 minut pri teplote 190 stupnoch C
- v reze
- pred podavanim mozeme poliat omacku z vina alebo pridat kopcek zmrzliny