Hruška Alaska (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Hruska varena v cervenom vine, plnena pomarancovo-orechovou plnkou obalena v snehovom kabatiku. Krasny a chutny dezert. K tomu vari ani netreba viac slov.

2
porcie
45 minut minút
príprava
7 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. hrusky ocistime, opatrne malou lyzickou vyberieme jadrovnik
  2. orechy pomelieme, pridame kandizovane ovocie (mozete posekat v mixeri) ja som pridala trochu amaretta
  3. hrusky uvarime vo vine s anizom, klincekami a skoricou. Varime cca 15 minut, podla toho ake tvrde hrusky mame. Pozor, nerozvarit! Pocas varenia obraciame , aby boli rovnomerne uvarene z kazdej strany. Vino nechame vyredukovat, kym nezhustne. Mozeme pridat 1 PL cukru
  4. uvarene hrusky
  5. hrusky naplnime plnkou
  6. bielka vyslahame so stipkou soli , pridame 4 PL krystaloveho cukru a vyslahame tuhu penu. Pomocou cukrarskeho vrecka nanesieme vyslahanu penu na naplnene hrusky a prelozime do zapekacej misy vylozenej papierom na pecenie. Zapekame v rozohriatej rure cca 5- 7 minut pri teplote 190 stupnoch C
  7. v reze
  8. pred podavanim mozeme poliat omacku z vina alebo pridat kopcek zmrzliny