Hrubé rezance s rukolovým pestom (fotorecept)

Autor receptu: alexola

Sestra mi priniesla z Talianska semienka rukoly a tiež valček na rezance. Rukola bola vhodná na zber asi po 6 dňoch a keďže jej je dosť, treba ju spracovávať. Dnes som bola sama, tak som si trúfla na experiment- domáce cestoviny, no budem ho musieť opakovať, aby som sa zdokonalila...

1
porcia
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z múky, vajca a oleja som sa hodnú chvíľu snažila vypracovať cesto.
  2. Cesto sa mi podarilo spracovať a vyvaľkať na maximálnu hrúbku cca 2mm. Následne som si valčekom predpripravila rezance. Cca 1 hodinu som ich nechala v takomto stave, neskôr som ich uvarila v slanej vode.
  3. Do rukolového pesta som použila domácu rukolu, orechy para, parmezán a olivový olej. Suroviny som vymiešala v mixéri.
  4. Rajčinky som narezala a reznou časťou obalila v strúhanke, potom som ich na troške oleja opražila (iba zo strúhankovej časti)
  5. Všetky pripravené suroviny uložíme na tanier a konzumujeme.