Hroznový koláč s posýpkou (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Dostala som krásne, sladučké modré hrozno, tak som si ho vychutnala najprv čerstvé a zo zvyšku som spravila šťavnatý do fialova sfarbený koláč
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín na cesto si pripravíme kysnuté cesto, necháme nakysnúť, zo surovín na posýpku si pripravíme posýpku, najprv zmiešame cukor a múku, pridáme mäkké maslo a prstami spájame až kým nevznikne sypká hmota, bobuľky hrozna otrháme zo strapca
- nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme na vymastené plechy, na cesto poukladáme bobuľky hrozna
- posypeme vanilkovým cukrom, mletou škoricou a posýpkou, dáme piecť pri teplote 180°C 20 minút, hrozno pustí šťavu, ktorú nasiakne posýpka a pečením vytvorí chrumkavý pôžitok
- nakrájame na štvorce