Hroznový koláč s posýpkou (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Dostala som krásne, sladučké modré hrozno, tak som si ho vychutnala najprv čerstvé a zo zvyšku som spravila šťavnatý do fialova sfarbený koláč

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín na cesto si pripravíme kysnuté cesto, necháme nakysnúť, zo surovín na posýpku si pripravíme posýpku, najprv zmiešame cukor a múku, pridáme mäkké maslo a prstami spájame až kým nevznikne sypká hmota, bobuľky hrozna otrháme zo strapca
  2. nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme na vymastené plechy, na cesto poukladáme bobuľky hrozna
  3. posypeme vanilkovým cukrom, mletou škoricou a posýpkou, dáme piecť pri teplote 180°C 20 minút, hrozno pustí šťavu, ktorú nasiakne posýpka a pečením vytvorí chrumkavý pôžitok
  4. nakrájame na štvorce