Hroznový zákusok
Hroznový zákusok

Hroznové „nahé“ rezy

Edita Kozelnická
cukrárka hotela Hviezda*** v Dudinciach, 11. apríla 2017
Hroznové „nahé“ rezy
Foto: Pravda - Robert Hüttner
60 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

350 g mrazené
250 g
150 ml
125 g
1 bal
1 strapec
4 lístky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto necháme rozmraziť a vyvaľkáme ho na rozmery približne 20x30 cm s hrúbkou 5 mm. Okraje odrežeme a cesto nakrájame na 12 rovnakých obdĺžnikov. Medzitým rúru vyhrejeme na 220 °C. Kúsky cesta preložíme na plech a pečieme 15 minút.

  2. 2

    Počas pečenia pripravíme krém tak, že v menšej miske vyšľaháme smotanu s cukrom na hustú šľahačku. Do hmoty zľahka primiešame mascarpone, vanilkový cukor a nadrobno nasekané mätové listy.

  3. 3

    Po upečení cesto necháme vychladnúť a zúbkovaným nožom prerežeme každý obdĺžnik na tri časti. Na spodnú časť lístkového cesta pomocou cukrárskeho vrecúška vytlačíme krém, na ktorý naukladáme guľky hrozna prekrojené na polovicu, postup ešte raz zopakujeme, poslednú časť cesta položíme navrch a posypeme práškovým cukrom. Dozdobíme podľa fantázie, napríklad mätovými lístkami alebo jedlými kvetmi.

Diskusia k receptu

stanci11
je to fest pekné, ale asi sa to bude hrozne neprakticky jesť si myslím.
evanaaa
Veru, @Stanci11 , aj jedno poschodie by nám stačilo na otvorenie úst :) Ale vybrala by som krajšie hrozno, toto sa mi nezdá byť pekné, nejaké fľakaté, alebo je to len odraz?
braxi
pekný recept, ja by som cesto krájala ešte za surova...