Hroznové „nahé“ rezy
cukrárka hotela Hviezda*** v Dudinciach, 11. apríla 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto necháme rozmraziť a vyvaľkáme ho na rozmery približne 20x30 cm s hrúbkou 5 mm. Okraje odrežeme a cesto nakrájame na 12 rovnakých obdĺžnikov. Medzitým rúru vyhrejeme na 220 °C. Kúsky cesta preložíme na plech a pečieme 15 minút.
- 2
Počas pečenia pripravíme krém tak, že v menšej miske vyšľaháme smotanu s cukrom na hustú šľahačku. Do hmoty zľahka primiešame mascarpone, vanilkový cukor a nadrobno nasekané mätové listy.
- 3
Po upečení cesto necháme vychladnúť a zúbkovaným nožom prerežeme každý obdĺžnik na tri časti. Na spodnú časť lístkového cesta pomocou cukrárskeho vrecúška vytlačíme krém, na ktorý naukladáme guľky hrozna prekrojené na polovicu, postup ešte raz zopakujeme, poslednú časť cesta položíme navrch a posypeme práškovým cukrom. Dozdobíme podľa fantázie, napríklad mätovými lístkami alebo jedlými kvetmi.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu