Hroznová torta

Autor receptu: varticek

6
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zmäknutý tuk premiešame s práškovým a 1 vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia, oba druhy múky s práškom do pečiva a mlieko. Cesto vložíme do guľatej formy, ktorú sme vymastili tukom a vysypali múkou. V predohriatej rúre upečieme do ružova.
  2. Hrozno umyjeme, jednotlivé guličky rozpolíme a vyberieme jadierka, alebo rovno kúpime bezjadierkové. V kastróliku rozpustíme v troške vody med, vsypeme hrozno a chvíľočku povaríme. Ihneď schladíme a asi tretinu rozdelíme na vychladnutý korpus.
  3. Šľahačkovú smotanu ušľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom. Šľahačku nanesieme na korpus a husto poukladáme zvyšným hroznom. Tortu vychladíme a pred podávaním posypeme mandľovými lupienkami.