Tu to piskotu robim pre kratkost casu .Mlujem ju lebo je lahodna a osviezujuca. Robievala ju moja mamka a ja ju sice nerobim casto Zobraziť celý popisTu to piskotu robim pre kratkost casu .Mlujem ju lebo je lahodna a osviezujuca. Robievala ju moja mamka a ja ju sice nerobim casto ,ale len obcas. Je fakt vyborna a pochutnaju si na nej nie len majmansi maskrtnici.....:) .
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| 20 dkg (preosiata) |
|
| 8 dkg (preosiata) |
|
| 7 ks |
|
| 25 dkg |
|
| 1 ČL |
|
| 1,25 ml |
|
| 1,25 ml |
|
| 10 ks |
|
| 1/2 strapca |
|
| 1/2 strapca |
|
| 1 bal |
|
| štipka |
|
| 2 ČL |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravime pekac=vymastit a vysypat mukou. Umyjeme si vsetko hrozno ,pooberame ho a ak bobule su velke tak ich porozrezujeme na poli.Orechy a cokoladu nasekame na drobno.
- 2
Do misky dame 7 bielkov a 25dkg krystal.cuk so stipkou soli .Slahame elektrickym slahacom do nie uplne tuheho snehu. Potom pridame sodu bikarbonu a zlahka miesame uz len varechou.Pomalicky pridame olej,vodu, zltky, muku hladku + polohrubu a stale zlahka miesame varechou. Ked mame krasne vymiesanu piskotu nalejeme ju na pekac tak ,ze nechame v miske priblizne zo 2 lyzice piskotoveho cesta a do neho vmiesame kakao,ktore nalejeme na biele piskotove cesto cikak.Na vrch poukladame hrozno,orechy nasekane , cokoladu nasekanu a posypeme vanilinovym cukrom.
- 3
Pecieme vo vyhriatej rure pri 175 stupnov 35 minut. Dobru chut .25
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Tak vyskusaje aj vy.
nie je len z bielkov , moja chyba prepacte ...pozabudla som v písat aj zĺtka ano ano zĺtka sa pridavaju do vyslahanych bielkov tiez.
@Ribana
Do receptu sme doplnili použitie žĺtkov, ktoré tiež idú do cesta.