Hrnčekový ovocný koláč
Autor receptu: laurisia
Ďalší z receptov v kategórii jednoduché. Hrnček má objem 3 dl a ovocie - podľa chuti. Ale najlepšia je kombinácia slivky, nektarinky a čučoriedky.
40 porcií |
15 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Najskôr si nachystáme ovocie - ja som mala černice a broskyne.
- Prichystáme si hrnček s objemom 3 dl. Do misky dáme 2 hrnčeky múky, 1 hrnček práškového cukru a pol hrnčeka oleja. Požívam obyčajný slnečnicový.
- Zamiešame varechou, kým nám vznikne hmota ako na posýpku.
- Bokom odoberieme za hrnček vymiešanej zmesi. Túto neskôr použijeme na posýpku.
- Do cesta, ktoré nám ostalo v miske pridáme 2 dl mlieka, 1 prášok do pečiva a jedno vajíčko.
- Zamiešame do hladka. Opäť použijeme len varechu, ale pokiaľ sa niekomu kvôli chvíľke chce vyťahovať šľahač - prosím :-)
- Vylejeme na tukom vymazaný a pomúčený plech. Na cesto pekne rozvrstvíme ovocie.
- Po povrchu koláča namrvíme posýpku, ktorú sme si odložili do hrnčeka bokom.
- Pečieme do zlatista niečo cez pol hodinku.