Hrnčekový kakaovo-tvarohový koláč fotorecept
Foto: helena10
Jednoduché a rýchle pečenie podľa staršieho receptu.
Suroviny
Kakaové cesto: | |
1 hrnček (200 ml) |
|
1 bal. |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Tvarohová náplň: | |
500 g |
|
1 hrnček |
|
2 bal. |
|
2 ks |
|
1 hrnček (alebo kyslá smotana) |
|
Na plech: | |
(na vymastenie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Cesto: Na cesto v miske vyšľahám na miernej rýchlosti cukry, olej, mlieko, vajcia a následne po častiach pridám múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.
- 2
V ďalšej miske pripravím tvarohovú náplň tiež miernym vyšľahaním všetkých surovín uvedených na náplň. Ja som namiesto mlieka pridala kyslú smotanu, lebo som ju chcela spotrebovať.
- 3
Na tukom vymastený a hrubou múkou vysypaný plech 20 x 30 cm som vyliala rovnomerne kakaové cesto.
- 4
Na kakaové cesto vylejem tvarohovú náplň a lyžičkou poriadnym premiešaním vytvorím kakaovo-tvarohové obláčiky.
- 5
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrolujem. Pečte podľa svojej rúry.
- 6
Upečený a vychladnutý „nahý“ koláč nakrájam.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu