Šišky

Hrnčekové kyslosmotanové šišky

Autor receptu: helena10

Rýchly recept bez kysnutia pre každého.* Hrnček má objem 200 ml.

Suroviny

Postup

  1. V miske vymiešam vareškou celé vajcia, soľ, cukry a kyslú smotanu. Po častiach pridám múku zmiešanú spolu aj s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Cesto dopracujem rukami na múkou posypanej doske.
  2. Cesto hneď rozvaľkám na hrúbku cca 1cm a šišky vykrajujem formičkou. Pred vložením do oleja urobím prstami uprostred každej šišky malú dierku. Olej rozpálim a šišky vyprážam na miernom plameni z oboch strán. Potom ukladám do nádoby vyloženej kuchynskou servítkou.
  3. Hotové šišky sme si dochutili domácim ríbezľovým džemom alebo práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem.