Šišky
Hrnčekové kyslosmotanové šišky
Autor receptu: helena10
Rýchly recept bez kysnutia pre každého.* Hrnček má objem 200 ml.
Postup
- V miske vymiešam vareškou celé vajcia, soľ, cukry a kyslú smotanu. Po častiach pridám múku zmiešanú spolu aj s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Cesto dopracujem rukami na múkou posypanej doske.
- Cesto hneď rozvaľkám na hrúbku cca 1cm a šišky vykrajujem formičkou.
Pred vložením do oleja urobím prstami uprostred každej šišky malú dierku. Olej rozpálim a šišky vyprážam na miernom plameni z oboch strán. Potom ukladám do nádoby vyloženej kuchynskou servítkou.
- Hotové šišky sme si dochutili domácim ríbezľovým džemom alebo práškovým cukrom. Dobrú chuť prajem.