Hrnčekové knedle

janadelfi - fotkajanadelfi, 19. apríla 2010
Hrnčekové knedle
Foto: janadelfi

Moja svokra robieva hrnčekové knedle a mne sa veľmi páčili.....recept som si napísala a uložila do "kabelky". Kto by nepoznal ženské kabelky....viacej som ten Zobraziť celý popisMoja svokra robieva hrnčekové knedle a mne sa veľmi páčili.....recept som si napísala a uložila do "kabelky". Kto by nepoznal ženské kabelky....viacej som ten recept nenašla.... Bola som nútená niečo vytvoriť, tak som si recept na tieto knedle zlepila z dvoch receptíkov..... Do tejto knedle som pridala petržlenovú vňaťku..... Ak dobre rátate, ja mám hrnčekov 5 ks lebo tieto ktoré mi darovala manželova mama sú trošku väčšie.....

Suroviny

4 ks
3 ks
3 dl
90 g
180 g
1 ks
trošku




Postup

  1. 1

    Ešte pred samotnou výrobou si pripravíme čajové hrnčeky, ktoré vymastíme masťou, alebo iným tukom a vysypeme múkou - hrubou, polohrubou - ja som použila detskú krupicu, lebo som múku minula...... Hrnčekov si pripravte na toto množstvo radšej 6 kusov.

    Hrnčekové knedle - obrázok 1
  2. 2

    Žemle, alebo rožky pokrájame na kostičky a zalejeme rozpusteným maslom. V mlieku rozhabarkujeme žĺtky, osolíme a nalejeme na žemle a necháme chvíľu postáť. Za tú chvíľu si môžeme vyšľahať tuhý sneh, ktorý zatiaľ odložíme. K žemliam pridáme múku a kypriaci prášok, premiešame a zľahka vmiešame odložený tuhý sneh z bielkov. Zmes musí byť vláčna. Veľkou lyžicou plníme hrnčeky len mierne nad polovicu. Vložíme do kastróla, alebo hrnca v ktorom začína vrieť voda, pozor, radšej naliať menej vody a potom pridať rýchlovarnou kanvicou. Voda má siahať cca na trištvrte čajového hrnčeka, nie viacej, lebo by prskala do hrnčekov.......

    Hrnčekové knedle - obrázok 2
  3. 3

    Knedle varíme 40 - 45 min. na stíšenom plameni - prikryté. Skúsime špajdlou a ak je - vytiahneme hrnčeky z vody von. Ja mám na to vyťahovátko na zaváraniny. Ale robila som to aj utierkou, alebo rukavicou na hrnce. Ak sme dobre vymastili a vysypali hrnček tak idú knedle vyklopiť - ak nie pomôžeme si nožíkom. Jemne obkrojíme okolo hrnčeka a vyklopíme. Po vyklopení knedličku potieram tukom a môžeme krájať.

    Hrnčekové knedle - obrázok 3
  4. 4

    Tak a toto je to úžasné vyťahovátko na horúce poháre, hrnčeky.......

    Hrnčekové knedle - obrázok 4

Diskusia k receptu

michsamant
Tak o tychto knedlach som pocula samu chvalu,aj mama ich robila tento vikend a chvalila. Ukladam si, vyskusam urcite.
1x bembo
hanina
No to je super! Počula som o nich ale vidím poprvý krát.Knedle nemám rada ale toto vyskúčim, aby som videla , či sa mi vydaria. Vďaka.
sandratamer
Na tom "vyťahovátku" som sa pobavila, lebo si mi pripomenula jednu príhodu, udiala sa v Egypte. Pri pyramídach vyhlásili poplach, že má niekto pri sebe bombu. Jedna žena sa nahlas spýtala druhej: A to použijú to hladátko na bombu? A druhá ju zahriakla: Nepoužívaj medzinárodné výrazy, všetci ti budú rozumieť!"
Na to prvá nechápavo odpovedala: Hladátko je medzinárodný výraz??
sandratamer
Ospravedlňujem sa, zabudla som pochváliť recept. A tiež sa priznať, že výraz vyťahovátko tiež občas používam :-)))
janadelfi
@sandratamer , tuho som rozmýšľala, ako tú vec nazvať..... ale toto sa mi zdalo "trefné". No a tá príhoda je tiež dobrá....
cistinka
Parádne ste ma rozosmiali ... ale recept chválim...ešte som ho neskúšala sama, ale tie knedle som chutnala a sú podľa mňa lepšie, ako viedenské z utierky :-)))
evusik
recept na tieto knedle mám od mojej dcéry, ona už ani iné nerobí. Ja ich tiež robievam a sú výborné. Ale robila som ich aj tak že som do cesta pridala nakrájané údené mäso čo nám ostalo z Veľkej noci trochu viac som to dochutila a boli super, hlavne na studeno.
babidka
ja som nejaké podobné raz robila a chutili , potom som recept stratila ....vďaka :-)
janadelfi
Hej, mám štyri sliepky a idú sa pretrhnúť aby mi urobili radosť (každý deň ich púšťam do jahňacej ohrady na pašu) - tak tieto "vzácne" vajíčka používam na pečenie....
cukrarka
aj ja taketo robievam, ale z múky, vajec - urobiš tuhšie cesto, akoby na palacinky a potom v tom zmiešam s pokrájanými rožkami, aby sa cestíčko vstrebalo a zamiešam bielkový sneh... a hnrčeky už múkou nevysýpam ale len olejom vymažem... a dajú sa dobre vybrat.... najlelpšie nám to chutí k mäsu na kyslo...
jarco
super recept, krásne fotky
len kto mi tie knedle urobí?
ja sa s múčnymi jedlami kamarátim iba ako konzument :-)
kuchticka
Tieto knedliky som robievala dokial mi kamaradka neposlala na knedle-rychovky, ktore spavite za 30-40 minut bez hrncekov a varena.
Tento recept som uz davno dala sem na Varechu. Upecete ich v mikrovlnke za 8 minut.
kuchticka
Moj recept je pod nazvom: Blaskove sviatocne knedle. A oni sa vam neupecu, ale skutocne uvaria v tej mikrovlnke.
Lenze, moje recepty nelakaju, lebo idu zpoza-oceanu.
Amaricania nevedia varit, tak naco sa namahat........
jarco
@kuchticka - neverím, že by ľudia zaznavali recepty spoza oceánu. Skús začať robiť recepty s fotkami, hneď uvidis rozdiel v počte reakcii.
1x ajay
cistinka
Kuchtička, jarco má pravdu...recept len napísaný toľko neláka vyskúšať ako recept so fotkou. Príklad: To je ako keď spravíš tortu a len ju poleješ polevou...no keď ju krásne vyčačkáš, lepšie ju predáš :-)))
1x ajay
kuchticka
Cistinka, jarco, dakujem za povzbudenie. Ja neviem ako dat foto na internet a mozna, ze nemam dost potrebnych pomocok na mojom pocitaci. Som samouk, ale snazim sa.
jerica
Ďaľší recept na trochu iné knedle, určite tieto spravím k jarnej kapuste a kačice.Šup do KK.
bublika
jeeej parada.idem robit kacku a kedze ma mlady v obchode vcera zabaval, zabudla som kupit knedlu...ale ako vidim uz nebudem kupovat ale robit domace a rychle.dakujem :)
angela64
zajtra idem variť chrenovú omáčku, hovädzie mäso takže tieto knedle určite vskúšam už ich mám uložené v MKK
anene
Ďakujem, nielen uložené, ale aj vyskúšané. Včera boli na obed s falošnou sviečkovou. Dobré. Vždy som chcela vyskúšať iné knedle ako tradičné.
Naši vždy chceli len doma robené knedle, ale teraz sa už zmierili aj s kupovanými, mám dobrý zdroj, sú skutočne ako doma robené. Tieto nám chutili a skutočne sa aj vydarili.
rooster
..ja robievam tieto knedle, su vyborne a ja ich varim v mikrotenovom sacku, ktory trochu potriem olejom , dam do toho knedlovu zmes a vyformujem do tvaru knedly , potom zauzlujem a varim ; a je to ovela jednoduchsie...
dida99
tento recept som sa chystala sem práve dať, lebo som ho včera robila, aj odfotila :-)) a mali sme zrovna to hovädzie s chrenovou alebo rajčinovou omáčkou , robím obidve, kto má na čo chuť ,
takže iba môžem odporučiť, je to dobrý recept a ešte sa mi páči nápad od rooster, je to naozaj jednoduchšie
olinka12
Môžem povedať, že tieto knedle sú výborné ja som robila pred nedávnom v istéj televízii ich robili ale nie do hrnčeka ale knédla s varila v sáčiku na tlačenku bola výborná velmi nám chutila. Aj tento receptík ma zaujal uložím do KK a určite vyskúšam.
stefan111
su to Karlovarske knedle.priprava.Zemle,alebo rozky sa nakrajaju na kocky,osolia sa,okoreni,prida sa nadrobno nakrajana petrzlenova vnat,zltka,trochu mlieka,premiesa sa aspon 3 krat a pridame sneh z bielkov.Ziaden kyprici prasok,nic.A je lepsie,ked bielka niesu natvrdo vyslahane,lebo maju cas este rast pri peceni,natvrdo vyslahane bielka uz tak" nevyrastu" . Dva krat zatocime do kuchynskej folie,alebo do alobalu.Vytvarujeme "salonku" a varime 20-30 minut. A netreba vymastovat nic,a ani bat sa,ze pri vareni sa nam dostane voda do knedlikov.
anina6
no asi vyskúšam, ostalo mi mäsko a kapustička od nedele a knedle sa minuli, tak vyskúšam tú Karlovarsku.
ailuj82
Výborné knedle. Som ich robila k údenému kolenu a nevedeli sme sa dojesť. Vďaka :)
sjuz
Práve sa varia...:), robím jahňací cassoulet , takže som hľadala nejaké vhodné knedle, a karlovarské sa mi nechcelo robiť:)),dala som ich do silikónových zapekacích misiek, tak som zvedavá:), manžel sa už nevie dočkať! Krásne sviatky prajem:)
janadelfi
Ďakujem @sjuz , ja som ich robila v piatok a jahňacie som spravila na zelenine prešpikované slaninkou a podliate červeným vínkom mňam...
Dúfam, že chutili....
turistka
@janadelfi , robievam knedle a najmä k segedínskemu gulášu. Tiež mám máličko iný recept, ale tento Tvoj si ukladám do KK, pre každý prípad. Sudovú kapustu som už pozavárala, tak do jesene budem pomaly míňať a urobím k nemu i knedľu podľa Teba. Tiež mám tohto dobrého pomocníka na vyťahovanie zaváranín z vriacej vody- nenahraditeľná pomôcka .
majsi
Výborné. Dnes som ich urobila. DAKUJEM za recept. Ukladať. Pekný deň:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia