Hríbové rizoto
	        Autor receptu: izabella929
	         
	        
	        Hríbové rizoto patrí tiež medzi naše obľúbené jedlá. Robím ho najradšej z čerstvých hríbov, 
ale nepohrdneme ani rizotu zo šušených dubáčikov.Potrebuje minimálny čas na prípravu a 
preto patrí medzi obľúbené.
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Dubáčiky namočím najmenej hodinu pred prípravou do vody. Umyjem si ryžu. Ošúpem cibuľu, cesnak a do rajnice dám olej na ktorom ich osmahnem.Potom pridám preláchnuté dubáčiky a spolu všetko ešte orestujem, dochutím soľou a mletým čiernym korením a pridám umytú odkvapkanú ryžu.Celé to podlejem zeleninovým vývarom a varím do mäkka.Hotové rizoto dám na taniere.Ako prílohu podávam nakladané uhorky,alebo cukinovú čalamádu.Na vrch rizota nastrúham syr Eidam.