Hríbové rizoto

Autor receptu: izabella929

Hríbové rizoto patrí tiež medzi naše obľúbené jedlá. Robím ho najradšej z čerstvých hríbov, ale nepohrdneme ani rizotu zo šušených dubáčikov.Potrebuje minimálny čas na prípravu a preto patrí medzi obľúbené.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dubáčiky namočím najmenej hodinu pred prípravou do vody. Umyjem si ryžu. Ošúpem cibuľu, cesnak a do rajnice dám olej na ktorom ich osmahnem.Potom pridám preláchnuté dubáčiky a spolu všetko ešte orestujem, dochutím soľou a mletým čiernym korením a pridám umytú odkvapkanú ryžu.Celé to podlejem zeleninovým vývarom a varím do mäkka.Hotové rizoto dám na taniere.Ako prílohu podávam nakladané uhorky,alebo cukinovú čalamádu.Na vrch rizota nastrúham syr Eidam.