Hríbové rizoto
Autor receptu: izabella929
Hríbové rizoto patrí tiež medzi naše obľúbené jedlá. Robím ho najradšej z čerstvých hríbov,
ale nepohrdneme ani rizotu zo šušených dubáčikov.Potrebuje minimálny čas na prípravu a
preto patrí medzi obľúbené.
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Dubáčiky namočím najmenej hodinu pred prípravou do vody. Umyjem si ryžu. Ošúpem cibuľu, cesnak a do rajnice dám olej na ktorom ich osmahnem.Potom pridám preláchnuté dubáčiky a spolu všetko ešte orestujem, dochutím soľou a mletým čiernym korením a pridám umytú odkvapkanú ryžu.Celé to podlejem zeleninovým vývarom a varím do mäkka.Hotové rizoto dám na taniere.Ako prílohu podávam nakladané uhorky,alebo cukinovú čalamádu.Na vrch rizota nastrúham syr Eidam.