Hríbové ragú

Autor receptu: peta5

Jednoduchý recept pre všetkých milovníkov hríbov. Ja som ho popísala so šampiňonmi, lebo tak ho robím doma. Foto k receptu som urobila v práci, kedže to tam máme na krásnych tanieroch pekne naaranžované preto sú na obrázku iné hríby. Moc dobrý fotograf nie som a foto je z mobilu.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hríbiky si umyjeme a očistíme, následne nakrájame na tenko. Rajčiny narežeme a obaríme horúcou vodou, aby sa nám dali olúpať zo šupky. Olúpeme, prekrojíme na 4 štvrťky, jadierka odstránime a takto pripravené rajčiny si nakrájame na kocky. Pažítku si nasekáme na drobno a dáme si rozpustiť maslo.
  2. Hríby dáme do oleja orestovať kým nezmäknú a nepustia šťavu. Zalejeme rozpusteným maslom, pridáme vývar (alebo bujón a voda), muškátový orech, zamiešame, pridáme smotanu a rajčiny. Okoreníme, osolíme necháme povariť tak 10 min. na miernom ohni. Nakoniec to trochu zahustíme a pridáme nadrobno nasekanú pažítku. Omáčka by mala byť krásna krémovo-hnedá.
  3. Podávame najlepšie so žemľovou knedlou. Dobrú chuť.