Hríbová nátierka

Autor receptu: amilio

Keďže sa blíži sezóna uverejňujem recept na domácu hríbovú pomazánku.Verte,mám ju od starého hubára,odvtedy ako mi ju dal ju robím rok čo rok nakoľko všetkým chutí a dlho v špajzi nevydrží:-)Bohužiaľ foto nemám lebo aj ten posledný pohárik zmizol ešte pred letom:-)Huby použite aké len chcete(samozrejme jedlé:-)),ja používam zmes čerstvých húb nájdených prechádzkou lesom.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 1kg očistených hríbov,1kg očistenej papriky kápie,400g masti,4 cibule,3lyžice horčice,1lyžica vegety,chilli paprička podľa chuti. Hríby nakrájame,povaríme v slanej vode ,stačí krátko,a ocedíme.
  2. Na masti speníme cibulu,pridáme odkvapkané hríby, pokrájanú kápiu a chvílku dusíme -pridáme horčicu, vegetu chilli.
  3. Odstavíme a necháme ochladnúť.
  4. Keď je ochladnudé mixujeme v mixéry a dávame rovno do pohárikov.
  5. Sterilizujeme pri 70 stupnoch pokiaľ nevyduje víčka-pomazánka je výborná,chutí ako Pali:-)