Hríbová nátierka
Autor receptu: amilio
Keďže sa blíži sezóna uverejňujem recept na domácu hríbovú pomazánku.Verte,mám ju
od starého hubára,odvtedy ako mi ju dal ju robím rok čo rok nakoľko všetkým chutí a
dlho v špajzi nevydrží:-)Bohužiaľ foto nemám lebo aj ten posledný pohárik zmizol ešte
pred letom:-)Huby použite aké len chcete(samozrejme jedlé:-)),ja používam zmes
čerstvých húb nájdených prechádzkou lesom.
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- 1kg očistených hríbov,1kg očistenej papriky kápie,400g masti,4 cibule,3lyžice horčice,1lyžica vegety,chilli paprička podľa chuti.
Hríby nakrájame,povaríme v slanej vode ,stačí krátko,a ocedíme.
- Na masti speníme cibulu,pridáme odkvapkané hríby, pokrájanú kápiu a chvílku dusíme -pridáme horčicu, vegetu chilli.
- Odstavíme a necháme ochladnúť.
- Keď je ochladnudé mixujeme v mixéry a dávame rovno do pohárikov.
- Sterilizujeme pri 70 stupnoch pokiaľ nevyduje víčka-pomazánka je výborná,chutí ako Pali:-)