Hriankové mafiny

kacenka89 - fotkakacenka89, 25. januára 2014

Skúšala som to prvý raz a hned to už vyzerá neodolateľne...

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

12 plátky
12 plátky
12 ks
1 lyžica
na dochutenie
na dochutenie




Postup

  1. 1

    Plátky hriankového chleba rozložíme na pracovnú dosku (plech na mufinny) a prejdeme valčekom na cesto, aby boli úplne ploché. Okrúhlou formičkou alebo pohárom z nich vykrojíme kolieska s priemerom asi 10cm. Každé prekrojíme na polovicu.

  2. 2

    Jamky v mafinovom plechu vymastíme maslom. Do každej vložíme po dve polovičky hriankového kolieska, prípadné medzery môžeme vyplniť odkrojeným zvyškom hrianok.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 200stupňov. Na panvici opečieme plátky slaniny a poukladáme ich do pripravených hriankových jamiek. Do každej jamky opatrne rozklepneme jedno vajce. Osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút alebo kým vajcia úplne nestuhnú. Hotové mafiny vyberieme pomocôu lyžice z jamiek.

Diskusia k receptu

abkul
Som prvá s komentárom a môžem len chváliť mladú slečnu. Je to naozaj vynikajúci a zaujímavý recept,to píšem z vlastnej skúsenosti, samozrejme plnku môže dať každý podľa svojej chuti šunka, saláma, klobása, hríby,koreniny, eidam.... Super, si šikulka, len tak ďalej!
evanaaa
@kacenka89 , pekne si sa vynašla, a na prvý raz, iste chutné a variabilné.....a nemohol by sa ten sendvič dať do jamky vcelku, aspoň by neboli medzery, proste vystlať tým kolečkom jamku. Ale asi máš svoj spôsob, ktorý sa ti viac pozdáva. A dávaj sem aj ďalej receptíky.
kacenka89
Tak v podstate sa môžu dať aj v celku, každý má svoj spôsob...Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia