Skúšala som to prvý raz a hned to už vyzerá neodolateľne...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Plátky hriankového chleba rozložíme na pracovnú dosku (plech na mufinny) a prejdeme valčekom na cesto, aby boli úplne ploché. Okrúhlou formičkou alebo pohárom z nich vykrojíme kolieska s priemerom asi 10cm. Každé prekrojíme na polovicu.
- 2
Jamky v mafinovom plechu vymastíme maslom. Do každej vložíme po dve polovičky hriankového kolieska, prípadné medzery môžeme vyplniť odkrojeným zvyškom hrianok.
- 3
Rúru vyhrejeme na 200stupňov. Na panvici opečieme plátky slaniny a poukladáme ich do pripravených hriankových jamiek. Do každej jamky opatrne rozklepneme jedno vajce. Osolíme a okoreníme.
- 4
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút alebo kým vajcia úplne nestuhnú. Hotové mafiny vyberieme pomocôu lyžice z jamiek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu