Hriankové mafiny
Autor receptu: kacenka89
Skúšala som to prvý raz a hned to už vyzerá neodolateľne...
12 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Plátky hriankového chleba rozložíme na pracovnú dosku (plech na mufinny) a prejdeme valčekom na cesto, aby boli úplne ploché. Okrúhlou formičkou alebo pohárom z nich vykrojíme kolieska s priemerom asi 10cm. Každé prekrojíme na polovicu.
- Jamky v mafinovom plechu vymastíme maslom. Do každej vložíme po dve polovičky hriankového kolieska, prípadné medzery môžeme vyplniť odkrojeným zvyškom hrianok.
- Rúru vyhrejeme na 200stupňov. Na panvici opečieme plátky slaniny a poukladáme ich do pripravených hriankových jamiek. Do každej jamky opatrne rozklepneme jedno vajce. Osolíme a okoreníme.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút alebo kým vajcia úplne nestuhnú. Hotové mafiny vyberieme pomocôu lyžice z jamiek.