Hriankové mafiny

Autor receptu: kacenka89

Skúšala som to prvý raz a hned to už vyzerá neodolateľne...

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Plátky hriankového chleba rozložíme na pracovnú dosku (plech na mufinny) a prejdeme valčekom na cesto, aby boli úplne ploché. Okrúhlou formičkou alebo pohárom z nich vykrojíme kolieska s priemerom asi 10cm. Každé prekrojíme na polovicu.
  2. Jamky v mafinovom plechu vymastíme maslom. Do každej vložíme po dve polovičky hriankového kolieska, prípadné medzery môžeme vyplniť odkrojeným zvyškom hrianok.
  3. Rúru vyhrejeme na 200stupňov. Na panvici opečieme plátky slaniny a poukladáme ich do pripravených hriankových jamiek. Do každej jamky opatrne rozklepneme jedno vajce. Osolíme a okoreníme.
  4. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút alebo kým vajcia úplne nestuhnú. Hotové mafiny vyberieme pomocôu lyžice z jamiek.