Hrbaté mäso

Autor receptu: matus113

Síce hrbaté,ale chutné

4
porcie
120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na prípravu potrebujeme asi 1 kg karé, ktoré nakrájame na rezníky. Mäso vyklepeme cez mikrotenové vrecko, aby neprskalo. Vyklepané mäso z obidvoch strán osolíme a okoreníme čiernym korením.
  2. Dubáky si zalejeme horúcou vodou. Uvaríme si vývar zo zeleninového bujónu. Asi 3 rožky si nakrájame na kolieska, ktoré dáme do misy. Zalejeme pripraveným vývarom, ale nie celým. Pridáme namočené dubáky a 100 g nakrájanej šunky. Všetko spolu zmiešame. Okoreníme čiernym korením alebo vegetou.
  3. Na oleji osmažíme na hrubo nakrájanú 1-2 cibule. Do zlatista osmaženú cibuľku aj s výpekom dáme do misy.
  4. Mäso sprudka osmažíme na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Osmažené mäso poukladáme do misy na cibuľku. Zmes z rožkov pridáme na mäso a posypeme postrúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej trúby na 180 stupňov. Mäso sa pečie približne hodinu. Môžeme podávať s varenými zemiakmi.