Hrbaté mäso
Autor receptu: matus113
Síce hrbaté,ale chutné
4 porcie |
120 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Na prípravu potrebujeme asi 1 kg karé, ktoré nakrájame na rezníky. Mäso vyklepeme cez mikrotenové vrecko, aby neprskalo. Vyklepané mäso z obidvoch strán osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Dubáky si zalejeme horúcou vodou. Uvaríme si vývar zo zeleninového bujónu. Asi 3 rožky si nakrájame na kolieska, ktoré dáme do misy. Zalejeme pripraveným vývarom, ale nie celým. Pridáme namočené dubáky a 100 g nakrájanej šunky. Všetko spolu zmiešame. Okoreníme čiernym korením alebo vegetou.
- Na oleji osmažíme na hrubo nakrájanú 1-2 cibule. Do zlatista osmaženú cibuľku aj s výpekom dáme do misy.
- Mäso sprudka osmažíme na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Osmažené mäso poukladáme do misy na cibuľku. Zmes z rožkov pridáme na mäso a posypeme postrúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej trúby na 180 stupňov. Mäso sa pečie približne hodinu. Môžeme podávať s varenými zemiakmi.
|