Foto: limetka6
Veľmi chutné, krémové a navyše zdravé rizoto, ktoré zvládnu aj menej zdatní kuchári.
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme 2l vývaru z bujónu.
- 2
Na masle krátko podusíme zeleninku, potom pridáme ryžu. Počas stáleho miešania pridávame po kúsku vývar, tak aby bola ryža vždy ponorená. Zmes okoreníme a neustále miešame. Vývar postupne prilievame k rizotu asi 20 minút. Keď je konzistencia krémová, (nie však rozvarená) odstavíme rizoto zo sporáku.
- 3
Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom a môžme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skoro ma v jednej diskusii prizabili, keď som ich vyzývala aby neumytú ryžu nejedli!!! A to isté bolo s umývaním mäsa a hydiny, vraj len poutierať!!!!!
Var a dávaj recepty ďalej. Určite Ti budú mnohé mladšie, ale aj staršie kuchárky povďačné.
Mimochodom, Ty určite pridávaš domácu vegetu, že?
Ja si z Tvojich receptov, určite uvarím.