Hráškový Žabí sliz

Autor receptu: lucietta

Výborná, rýchla a lahodná polievočka.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na rozpálenom ohni upražíme do sklovita cibuľku, nakrájanú na kúsky, potom pridáme cesnak, nakrájaný na drobno a orestujeme.
  2. Pridáme hrášok, chvíľku opražíme a zalejeme to kuracím vývarom. Ja mám vždy pripravený v mrazničke hotový domáci vývar, ale môžeme ho nahradiť aj bujónom (ak to nevieme vydržať a rýchlo musíme polievočku uvariť :-) ).
  3. Celé to povaríme 5-7 minút. Medzitým si vo vyhriatej rúre na 200°C dáme na papier na pečenie piecť plátky šunky do chrumkava, cca 5 minút.
  4. Uvarený hrášok potom rozmixujeme úplne na jemno buď ponorným mixérom, ja som robila vo veľkom. Dostaneme jemný hráškový krém, po ktorom sa môžu všetci utĺcť.
  5. Deti majú ešte ako bonus farbu "žabieho slizu" :-)