Hráškový Žabí sliz
Autor receptu: lucietta
Výborná, rýchla a lahodná polievočka.
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Na rozpálenom ohni upražíme do sklovita cibuľku, nakrájanú na kúsky, potom pridáme cesnak, nakrájaný na drobno a orestujeme.
- Pridáme hrášok, chvíľku opražíme a zalejeme to kuracím vývarom. Ja mám vždy pripravený v mrazničke hotový domáci vývar, ale môžeme ho nahradiť aj bujónom (ak to nevieme vydržať a rýchlo musíme polievočku uvariť :-) ).
- Celé to povaríme 5-7 minút. Medzitým si vo vyhriatej rúre na 200°C dáme na papier na pečenie piecť plátky šunky do chrumkava, cca 5 minút.
- Uvarený hrášok potom rozmixujeme úplne na jemno buď ponorným mixérom, ja som robila vo veľkom. Dostaneme jemný hráškový krém, po ktorom sa môžu všetci utĺcť.
- Deti majú ešte ako bonus farbu "žabieho slizu" :-)