Hrášková polievka s mrveničkou (fotorecept)

Autor receptu: oco

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hrášok očistíme vyberieme aj niekoľko mäkších šupiek,očistenú mrkvu postrúhame ,cibuľu nakrájame nadrobno.Kuracie krídla dáme variť do 1,5 l vody pridáme kocku kuracieho bujónu.
  2. Na oleji speníme cibuľu,pridáme mrkvu a spolu chvíľu restujeme,pridáme hrášok a hráškové šupky,zalejeme kuracím vývarom a varíme do mäkka.Šupky vyberieme aj s trochou polievky a rozmixujeme.Precedíme pretože pri mixovaní zostanú také pevné vlákna ktoré do polievky nepatria.
  3. Rozmixované šupky vrátime do polievky ,zavaríme mrveničku,dochutíme.Dobrú chuť.