Hrachová kaša
Autor receptu: brigita
Tento recept mám od mojej kolegyne, nejem mäso a preto ma zaujímajú zeleninové jedlá
4 porcie |
5 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrach namočíme na druhý deň vodu zlejeme,prepláchneme a dáme variť.
- Keď je hrach polouvarený pridáme ryžu , povaríme 5 až 8 minút a necháme zakryté odpočínúť 20 minút
- Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť, musia sa variť samostatne.
- Uvarené suroviny spolu zmiešame na hladkú kašu/nemyxovať/. Ak je hmota redšia nechať ešte povariť. Dochutíme soľou, čierním korením, na vrch môžeme dať krájaný petržlen, poprípade opraženú cibulu ,nastrúhať tvrdý syr alebo ako príloha k dusenej zelenine.