Hrachová kaša

Autor receptu: brigita

Tento recept mám od mojej kolegyne, nejem mäso a preto ma zaujímajú zeleninové jedlá

4
porcie
5 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hrach namočíme na druhý deň vodu zlejeme,prepláchneme a dáme variť.
  2. Keď je hrach polouvarený pridáme ryžu , povaríme 5 až 8 minút a necháme zakryté odpočínúť 20 minút
  3. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť, musia sa variť samostatne.
  4. Uvarené suroviny spolu zmiešame na hladkú kašu/nemyxovať/. Ak je hmota redšia nechať ešte povariť. Dochutíme soľou, čierním korením, na vrch môžeme dať krájaný petržlen, poprípade opraženú cibulu ,nastrúhať tvrdý syr alebo ako príloha k dusenej zelenine.