Hovädzie v omáčke mole

Autor receptu: marcelc

Výsledok experimentovania s mexickou kuchyňou...

3-4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V Mixéri rozmixujeme paradajky, cesnak, 4 šalotky a stonky koriandru (perfekcionisti to môžu najprv opražit na suchej panvici pre lepšiu chuť; bez stoniek).
  2. Na horúcom oleji opražíme na kocky nakrájané mäso, pridáme zvyšné šalotky (stačí ich prekrojiť napoli a nasekať na plátky) a krátko orestujeme. Pridáme chilli, škoricu, koriander, povaríme tak 5 minút kým sa nám to krásne rozvonia a pridáme rozmixovanú zmes a vývar a oregáno.
  3. Dusíme kým je mäso hotové a dochutíme čokoládou, limetkovou šťavou, čierným korením a dosolíme podľa chuti. Dobre sa k tomu hodí upečená bageta s cenakovo-petržlenovým maslom a pohár červeného vína.