Hovädzie v omáčke mole
Autor receptu: marcelc
Výsledok experimentovania s mexickou kuchyňou...
3-4 porcie |
15 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- V Mixéri rozmixujeme paradajky, cesnak, 4 šalotky a stonky koriandru (perfekcionisti to môžu najprv opražit na suchej panvici pre lepšiu chuť; bez stoniek).
- Na horúcom oleji opražíme na kocky nakrájané mäso, pridáme zvyšné šalotky (stačí ich prekrojiť napoli a nasekať na plátky) a krátko orestujeme. Pridáme chilli, škoricu, koriander, povaríme tak 5 minút kým sa nám to krásne rozvonia a pridáme rozmixovanú zmes a vývar a oregáno.
- Dusíme kým je mäso hotové a dochutíme čokoládou, limetkovou šťavou, čierným korením a dosolíme podľa chuti.
Dobre sa k tomu hodí upečená bageta s cenakovo-petržlenovým maslom a pohár červeného vína.