Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami fotorecept
Mala som ešte nožinu z highlandera, našla som na nete tento rcp: http://varimepaleo.sk/pomaly-pecene-hovadzie-maso-so-susenymi-paradajkami/, vzala som si ho ako inšpiráciu, trochu som pridala suroviny a Zobraziť celý popisMala som ešte nožinu z highlandera, našla som na nete tento rcp: http://varimepaleo.sk/pomaly-pecene-hovadzie-maso-so-susenymi-paradajkami/, vzala som si ho ako inšpiráciu, trochu som pridala suroviny a zmenila postup.
porcií
príprava
na 140 °C
Suroviny
| 1 kg |  | 
| 3 PL |  | 
| 2 ks |  | 
| 3 ks |  | 
| 3 ČL |  | 
| 200 g |  | 
| 2 hrste |  | 
| 4 ks |  | 
| 250 ml |  | 
| 500 ml (ja som dala hubový) |  | 
| podľa chuti |  | 
|  | |
| 2 vetvičky |  | 
| 1 ČL |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Uvarila som si sušené huby, dala som suchohríby a lievik trúbkovitý 20 min. Mäso som nakrájala na plátky a prudko opekala na 1 PL masti na panvici z každej strany cca 2 min.   
- 
                                                    2
                                                    Mäso som uložila do pekáča, v ktorom pôjde do rúry, osolila som ho a okorenila   
- 
                                                    3
                                                    Do tej istej panvice som dala druhú PL masti a sprudka som restovala cibuľu nakrájanú na polkolieska asi 4 min., pridala som sušené paradajky nakrájané nadrobno a chilli džem   
- 
                                                    4
                                                    Restovala som ešte asi 4 min.   
- 
                                                    5
                                                    Cibuľu som dala do pekáča na mäso, do panvice som dala poslednú PL masti a sprudka opiekla šampiňóny s rozmarínom pár minút   
- 
                                                    6
                                                    Opečené som pridala do pekáča, do panvice som naliala víno, nechala som kým chytí var, vypla, pomiešala a vyliala som do pekáča. Nakoniec som pridala varené huby aj s vývarom, celé som ešte osolila, pridala kúsok tymiánu a trochu saturejky. Dala som zakryté do rúry na 140°, myslela som, že tak na 4 hod., ale po troch bolo úplne mäkké. Takto to išlo do rúry...   
- 
                                                    7
                                                    ...a takto z rúry, akosi málo šťavy tam zostalo, nabudúce dám viac vína aj vývaru   
- 
                                                    8
                                                    A niečo farebné na záver :-)   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


@junior toto si dam zaramovat :-)
@mijaita no aspon ze vynimocne
@dr to som rada
@luss44 ja som doteraz vzdy robila s cervenym, toto bolo prve s bielym, da jemnejsiu chut, nie je to take vyrazne ako cervene, oplati sa vyskusat
@izabella929 potesila si ma aj @terinka55 , aj @babkamt , aj @methi
@havino k tomu ti netreba hrniec, daj do toho pekaca, ten hrniec bude podla mna na to maly
@jarunka skus aj s bielym, ak si neskusala, je to ine ako cervene
@radox1 ani nožina :-)