Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami fotorecept

afataga - fotkaafataga, 12. júla 2015
Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept)
Foto: afataga

Mala som ešte nožinu z highlandera, našla som na nete tento rcp: http://varimepaleo.sk/pomaly-pecene-hovadzie-maso-so-susenymi-paradajkami/, vzala som si ho ako inšpiráciu, trochu som pridala suroviny a zmenila postup.

6
porcií
40 minút
príprava
180 minút
na 140 °C

Suroviny

1 kg
3 PL
2 ks
3 ks
3 ČL
200 g
2 hrste
4 ks
250 ml
500 ml (ja som dala hubový)
podľa chuti
2 vetvičky
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarila som si sušené huby, dala som suchohríby a lievik trúbkovitý 20 min. Mäso som nakrájala na plátky a prudko opekala na 1 PL masti na panvici z každej strany cca 2 min.

    Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som uložila do pekáča, v ktorom pôjde do rúry, osolila som ho a okorenila

    Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do tej istej panvice som dala druhú PL masti a sprudka som restovala cibuľu nakrájanú na polkolieska asi 4 min., pridala som sušené paradajky nakrájané nadrobno a chilli džem

    Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Restovala som ešte asi 4 min.

    Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľu som dala do pekáča na mäso, do panvice som dala poslednú PL masti a sprudka opiekla šampiňóny s rozmarínom pár minút

    Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opečené som pridala do pekáča, do panvice som naliala víno, nechala som kým chytí var, vypla, pomiešala a vyliala som do pekáča. Nakoniec som pridala varené huby aj s vývarom, celé som ešte osolila, pridala kúsok tymiánu a trochu saturejky. Dala som zakryté do rúry na 140°, myslela som, že tak na 4 hod., ale po troch bolo úplne mäkké. Takto to išlo do rúry...

    Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a takto z rúry, akosi málo šťavy tam zostalo, nabudúce dám viac vína aj vývaru

    Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A niečo farebné na záver :-)

    Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

junior
@afataga , je to excelentná práca. Ako píšeš, dám viac vína. Chilli džem mám, nožina nie je problém. Záver sa mi tiež páči a fotky sú na vysokej úrovni. Tiež patríš medzi TOP varecháčky ;-)
mijaita
Mas to krasny a hooodne dobry, tomu vyjimecne verim. U mě za "bůra" :-) a druhýho za fotku, ta se ti obvzlášť vydařila !
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Toto sa mi páči :-).
luss44
chutilo by mi, už som podobne robila hovädzinu s vínom a podarilo sa.
havino
pekné a podla surovín aj chutné, viem si predstaviť a hlavne tú jednoduchosť, naložiť do pekáča a hlavne hovädzinu a robí sa samo, už nech liatinový hrniec dojde a idem na to
afataga
dakujem vam za pekne komentare
@junior toto si dam zaramovat :-)
@mijaita no aspon ze vynimocne
@dr to som rada
@luss44 ja som doteraz vzdy robila s cervenym, toto bolo prve s bielym, da jemnejsiu chut, nie je to take vyrazne ako cervene, oplati sa vyskusat
@izabella929 potesila si ma aj @terinka55 , aj @babkamt , aj @methi
@havino k tomu ti netreba hrniec, daj do toho pekaca, ten hrniec bude podla mna na to maly
jarunka
Vyborna papanica, robievam podobne,niekedy aj bez vina, ale s vinkom nam to chuti lepsie.
2010
To vyzera dobre vsetko mam okrem tej saturejky, vyskusam.
tiginko
pekný recept, skoro by mi ušiel vďaka mojej dlhšej absencii.. aj ja najradšej varím hovädzinu s hubami, len ak dávam aj opečené šampiňóny tak maličké a až na záver, nech sa nestratí ich výborná chuť po opečení do chrumkavo-hnedkava
afataga
@tiginko aj ja som tu nejaku dobu nebola, vies ze som vahala, ci ich tam dat hned, alebo az ku koncu, no dopadlo to takto, vyborne to bolo, ale jasne, urob si ako ti viac smakuje, ved aj ja som ten rcp z netu dost znacne upravila